Roomba’nın Yaratıcısı Çim Biçme Robotu Yaptı

Roomba vakum makinesinin üreticisi iRobot; bugün ilk özerk çim biçme makinesi Terra’yı açıkladı. Çoğu otonom çim biçme makinesi, insanların sınırlarını tanımlamak için tel döşemelerini zorunlu kılarken, Terra yalnızca bir çimin çevresine kablosuz işaretler takmayı gerektirir.

Çim Biçmek Artık Çok Daha Keyifli

iRobot; Terra’nın bir saatlik çalışma süresine sahip olduğunu ve tamamen şarj olmasının yaklaşık iki saat sürdüğünü söylüyor. İşin ortasında bataryanın bitmesi durumunda robot, şarj cihazına geri döner ve kaldığı yerden devam eder.

 

Tamamen hava şartlarına dayanıklıdır ve açık havada yaşamak için tasarlanmıştır. İki modüler makas ve yay teknolojisine sahiptir, böylece bıçaklar bir kayaya veya ağır bir şeye çarptığında geri sıçrarlar ve kenetlenmezler. Ayrıca, ufak kazaları önlemek için ön tarafında bir tampon bulunur.

Bağlanan uygulama aynı zamanda kullanıcıların bir çim yüksekliği tanımlamasını ve gerektiği şekilde ayarlamalar yapmasını sağlar. İnsanlar, çim biçme makinesinin zamanlamasını ve rotasını izlemek için de kullanabilir. Terra, Wi-Fi üzerinden eşleşir, ancak iRobot, kullanıcıların bahçelerinde potansiyel olarak zayıf sinyallerle nasıl başa çıkacağını açıklamaz.

Exit mobile version