Rockstar Games’in Modlara Olan Bakışı Değişti

Rockstar Games, rol yapma imkânı sunan FiveM modunun arkasındaki ekiple anlaşma yaptı. Peki, oyuncuları ne bekliyor?

Rockstar Games'in Modlara Olan Bakışı Değişti

Grand Theft Auto 5’in neredeyse on yıllık bir geçmişi var ama buna rağmen hâlâ dünyanın en çok oynanan oyunlarından biri olmaya devam ediyor. Rockstar Games’in bunun üzerinde elbette büyük bir etkisi bulunuyor.

FiveM başta olmak üzere birçok topluluk sunucusu açılmasını sağlayan modlar, oyunculara rol yapma imkânı sundu. GTA 5’in popülerliğini sürdürmesinde de rol yapma sunucularının etkisi tartışılamayacak kadar yüksek olduğu söylenebilir.

Oyuncular, bu sunucular sayesinde Los Santos’ta istediği gibi karakter oluşturmak, hangi mesleği yapacağına ve nasıl bir hayat yaşayacağına karar vermekte özgür hâle geliyor.

Oyuncuların rol yapmaya olan ilgisi, Rockstar Games tarafından da fark edilmiş olacak ki en büyük GTA 5 (FiveM) ve Red Dead Redemption 2 (RedM) modlarının arkasındaki ekip Cfx.re’yi işe aldı.

Rockstar Games, Cfx.re Ekibini İşe Aldı

Rockstar, konu ile ilgili yaptığı duyuruda geçen birkaç yıl boyunca topluluğun özellikle özel rol yapma sunucularının oluşturulması yoluyla Grand Theft Auto V ve Red Dead Redemption 2 çerçevesindeki olanakların arttırılmasının yeni yollarını bulmasını heyecanla izlediklerini belirtti.

“Bu çabaları daha çok desteklemek için kısa süre içinde modlarla ilgili politikamızı rol yapma topluluğu tarafından yapılanları resmî olarak içerecek şekilde güncelledik” ifadelerini kullanan Rockstar, Cfx.re ekibi ile iş birliği yaparak bu inanılmaz topluluğu desteklemenin yeni yollarını bulmalarına yardımcı olacaklarını söyledi.

Cfx.re ekibi de konu ile ilgili forumunda yaptığı açıklamada “Bu, topluluğumuzun büyümesinde ileriye yönelik atılan büyük bir adım” sözlerini kullandı.

Exit mobile version