5 Adımda Rocket League Türkçe Yapma

Rocket League Türkçe yapma adımları neler? İşte popüler video oyununda dil değiştirme işlemi için yapmanız gerekenler!

Rocket League, Türkçe yapma işlemine doğrudan olanak tanımıyor. Bu sebepten ötürü popüler video oyunu İngilizce olan çoğu oyuncu, dil değiştirme işleminin nasıl gerçekleştirileceği konusunda problem yaşayabiliyor.

Psyonix tarafından Unreal Engine 3 oyun motoruyla geliştirilen ve yayımlanan Rocket League ilk olarak 2015 yılının temmuz ayında piyasaya sürüldü. Başlangıçta Steam isimli dijital oyun mağazası üzerinden satışa çıkarılan video oyunu, kısa süre içerisinde oldukça büyük bir popülerliğe ulaştı.

Milyonlarca oyuncu tarafından oynanan Rocket League, geçtiğimiz yıllarda Steam alternatifi dijital oyun mağazası Epic Games Store’a eklendi. Artık Steam üzerinden alınamayan popüler oyun bununla birlikte oynaması ücretsiz hâle geldi.

Oyunu şu anda yalnızca Epic Games Launcher üzerinden edinebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz. Arabalar ile futbol oynayabilmenize imkân tanıyan yapımı indiren bazı oyuncular İngilizce dil ile karşı karşıya kalabiliyor. Peki, dil değiştirme işlemini gerçekleştirmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor?

Rocket League Türkçe Yapma Adımları Neler?

Rocket League Türkçe Yapma-1

Dünya genelinde milyonlarca oyuncu tarafından oldukça beğenilen ve çok uzun bir süredir popülerliğini devam ettirmeyi başaran Rocket League isimli oyuna girdiğinizde İngilizce dil ile karşılaşabilirsiniz.

Başarılı yapımı İngilizce dil seçeneğinde oynamak istemiyorsanız, uygulamanız gereken bazı adımlar mevcut. Dil değiştirme işlemi oyun içerisinden gerçekleştirilemiyor. Bu durum, çoğu oyuncunun sorun yaşamasına neden olabiliyor.

Farklı bir futbol deneyimi sunan oyunun dilini Türkçe yapabilmek için ilk olarak bilgisayarınızda bulunan Epic Games Launcher’a girin. Eğer oturumunuz açık değilse üyelik bilgilerinizi yazın ve ardından hesabınıza giriş yapın.

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra istemcinin ayarlarına girmeniz gerekiyor. Ayarlar sayfasının en alt kısmında Rocket League bölümünün üzerine tıklayın. Bu işlemi yaptığınızda çeşitli seçenekler çıkacak. Bu seçenekler içerisinden “Ek Komut Satırı Değişkenleri” seçeneğini seçin. Daha sonra -language=trk kodunu yazın.

Steam’de Rocket League Türkçe Nasıl Yapılır?

Eğer Rocket League isimli yapım Steam kütüphanenizde bulunuyorsa ilk önce kütüphane üzerinden oyunun ismini bulun ve sağ tıklayın. Açılan pencereden Özellikler seçeneğine tıklayın. Dil bölümüne girin ve Türkçeyi seçin. Bu işlemi uyguladığınız takdirde Steam kütüphanenizde yer alan oyunun dili değişecektir.

Yukarıda arabalarla futbol oynayabilmenizi sağlayan video oyununda dil değiştirme işlemini nasıl yapılacağını açıkladık. Rehberimizde bulunan adımları uygulayarak oyunun dilini kolayca değiştirebilirsiniz. Ayrıca ücretsiz araba oyunları yazımıza da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version