Rocket League Açılmıyor, Nasıl Düzeltilir?

Rocket League açılmıyor ise ne yapılmalı? Bu yöntemleri uygulayarak oyunun açılmaması sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Rocket League Açılmıyor, Nasıl Düzeltilir?

Rocket League açılmıyor mu? Windows 10 ya da Windows 11 işletim sistemini kullanıyorsanız bu tür sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Oyunculardan gelen geri bildirimlere göre sorunla genellikle bu işletim sistemlerini kullananlar karşılaşıyor.

Siz de bu sorunla karşılaştıysanız muhtemelen oyun hiç açılmıyor ya da oyun başladığında birden kapanıyordur.

Oyun açılmadığında Rocket League’in sunduğu sonsuz eğlenceden mahrum kalabilirsiniz. Bunun önüne geçmek için her zaman bir seçeneğiniz var. Örneğin aşağıdaki çözüm yollarını deneyebilirsiniz.

Rocket League Açılmıyor, Çözüm Yolları Neler?

Rocket League’i oynayamıyorsanız bu çözüm yollarına başvurabilirsiniz. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Uyumluluk Modunda Çalıştırma

Bazı oyuncular, oyunu uyumluluk modunda çalıştırarak Rocket League’in açılmaması sorununu çözdüğünü belirtiyor. Bu yöntemin sorununuzu düzeltip düzeltmeyeceğini öğrenmek için video oyununu uyumluluk modunda ve yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.

Bunu yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

Rocket League Dosya Bütünlüğünü Doğrulama

Rocket League, sorunlu ya da eksik dosyalardan ötürü olması gerektiği gibi açılmayabilir. Epic Games’in dosya bütünlüğünü doğrulama özelliğini kullanarak oyunun dosyaları ile ilgili herhangi bir sorunun söz konusu olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Bunu yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

Geçici Dosyaları Temizleme

Rocket League’in açılmaması sorununu düzeltmenin başka bir yolu da geçici dosyaları temizlemekten geçiyor. Bu yöntemi uygulamak için aşağıdaki yöntemleri takip edebilirsiniz.

Virüsten Koruma Yazılımını Devre Dışı Bırakma

Üçüncü taraf virüsten koruma yazılımı kullanıyorsanız bu tür yazılımlar, Rocket League veya Epic Games Launcher ile ilgili sorun çıkarabilir. Sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını öğrenmek için antivirüs programını geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz.

Cihazı Virüsten Koruma Yazılımı ile Taratma

Bazı virüsten koruma yazılımları, belirli programları kullanmanızın önünde engel oluşturabilir ama bu yazılımları devre dışı bırakmanıza rağmen sorun devam ediyorsa cihazınızda kötü amaçlı yazılım olabilir.

Zararlı yazılımlar, cihazınız üzerinde tam olarak kontrol sahibi olamamanıza yol açabilir. Antivirüs programlarını kullanarak cihazınızı taramayı deneyin.

Exit mobile version