Robot Köpekler Yemek Siparişinizi Masanıza Kadar Getirebilir

Büyük teknoloji şirketlerinin yapay zekaya sahip robot köpekler kullanmak istediğini hepimiz biliyoruz.  Otomotiv şirketi Continental; dört ayaklı, Boston Dynamics tarzı bir robot köpeğin hareketliliğini otonom bir teslimat aracıyla birleştirmek için başlangıçta ANYbotics ile işbirliği yaptı.

Böylece otomotiv şirketlerinin de bu alanda görülmeye başlayacağını söylemek mümkün. Açıkçası bu haber otomotiv dünyasını da heyecanlandırdı.

Robot Köpekler Geleceğin Teslimat Harikası Mı ?

Bu hafta Las Vegas’taki CES’te canlı demoda gösterdiği sonuç;  ya “Black Miror” bölümünden bir kesit ya da teslimatın geleceğine dair bir vizyon olarak karşımıza çıkıyor.

Canlı bir demo sırasında robot köpekler, merdivenleri tırmandı ve hatta bir kapı zili çaldı. Bunun bile pek çok şeyi ifade etmede yeterli olduğunu düşünüyorum. Bence bunu bir an önce hayal etmelisiniz.

Boston Dynamics gibi şirketler; dik yamaçlardan tırmanmaya, karmaşık ortamları haritalamaya kadar çeşitli görevleri tamamlayabilen dört ayaklı robotlarda büyük adımlar attı. Bu tür ilerlemeler öğün veya parselleri bırakmak için kullanılabilirse, teslimat endüstrisinde devrim yapabilir. Gelecek zamanlar aslında çok da uzağımızda değil.

Exit mobile version