Roblox Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Roblox hesap silme işlemi nasıl gerçekleştirilir, çocuklar Roblox kullanmalı mıdır? Bunun gibi merak edilen soruları cevapladık.

Roblox Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Roblox hesap silme işleminin nasıl gerçekleştirileceğini özellikle bir ebeveynseniz bilmeniz gerekiyor çünkü video oyunu sadece çocuklar sayesinde son zamanların en çok kullanılan oyun platformlarından biri oldu. Bu da beraberinde çok sayıda sakıncalı içerik getiriyor.

Birçok ebeveyn, Roblox’taki video oyunlarında çocuklar için sakıncalı olabilecek içeriklerin bulunup bulunmadığını merak ediyor. Bu aslında doğrudan çocuğun güvenliği ile alakalıdır.

Çocuğunuzun güvenliği ile ilgili endişeleriniz varsa bu platformda oluşturulan bir hesabın nasıl silineceğini öğrenmek için bu rehbere göz atın. Bu rehberde çocuğunuzun Roblox hesabından kurtulmanız için kullanabileceğiniz birkaç yönteme yer vereceğiz.

Bu rehbere geçmeden önce endişelenmekte haklı olup olmadığınızı anlamanızı sağlayacak kısa bir bilgilendirmede bulunalım.

Roblox Nedir?

Roblox, oyuncuların kendi dünyasını inşa edebileceği popüler bir sandbox oyunudur. Oyuncular hem kendi oyununu yapabilir hem de başka bir kişinin yaptığı oyunu oynayabilir. Oyunlar çok oyunculu mod sayesinde diğer oyuncularla oynanabilir.

Oyunlar, Minecraft’tan aşina olduğumuz dünyada geçer. Bu da video oyununda bir şiddet ögesi varsa bunun Manhunt gibi video oyunlarına kıyasla çok ayrıntılı gösterilmediği -daha doğrusu gösterilemediği- anlamına geliyor.

Yine de oyuncular oyun yapımı sürecinde tamamen özgürdür. Kaldı ki çocukları sadece şiddet gösterimi etkilemiyor. Bu oyunların tamamını denetlemenin imkânsız olduğu göz önünde bulundurulduğunda özellikle küçük yaştaki çocukların ebeveyn gözetimi altında olmadan Roblox oyunlarını oynamasının bazı olumsuz sonuçları olabilir.

Roblox, bu konuda ebeveynler tarafından çok fazla hedef gösterilse de uygunsuz içeriklere ve davranışlara karşı toleranslı olunmadığı belirtiliyor. Roblox, çok sağlam bir güvenlik sistemine sahip olduğunu iddia ediyor ve çocukların kullanmasına ve görmesine izin verilen kelimelerin sınırlandırılabileceğini öne sürüyor.

Bu açıklamalar çoğu ebeveynin nazarında ise hiçbir karşılık bulmuyor. Ebeveynler, bu platformun çocukları için uygun olmadığını düşündüğünden Roblox hesabı kalıcı olarak nasıl silinir sorusunun cevabını araştırmaya devam ediyor.

Siz de bu ebeveynlerden biriyseniz hesabın nasıl silineceğini aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Roblox Hesap Silme Yöntemleri

Kendi Roblox hesabınızı ya da çocuğunuzun Roblox hesabını yukarıdaki yöntemlerden birine başvurarak kapatabilirsiniz. Gelin, bunları nasıl uygulayacağınızı öğrenelim.

Hesap Silme Talebi Oluşturma

Roblox, Instagram gibi platformların aksine size hesabınızı silmeniz için doğrudan bir yol sunmuyor. Bunun yerine bir web tarayıcısı kullanarak Roblox destek formunu doldurmalı ve hesabınızın silmelerini istemelisiniz.

Roblox’un çevrimiçi destek formuna ulaşmak için yukarıdaki bağlantının üzerine tıklayın. Hesap adınız başta olmak üzere diğer tüm gerekli bilgileri girin. Kategori kısmında “hesap silmek” ile ilgili bir seçenek bulunmuyor. “Billing & Payments” seçeneğini işaretleyin. Daha sonra onun altına gelen seçeneklerden “Cancel Membership” seçeneğine tıklayın.

“Description of issue” kısmına ise “Please delete my account completely” gibi bir istek yazın ve “Submit” butonuna tıklayın.

Roblox’un açıklamasına göre sizinle iletişime geçilecek ve hesabınızı silmeden önce kimliğinizi doğrulamanız istenecektir. Bu nedenle hesabınızın tamamen kapatılması için birkaç gün beklemeniz gerekebilir.

Roblox Destek E-Posta Adresine Hesap Silme Talebi Gönderme

Hesabınızı silmek için başvurabileceğiniz bir diğer yöntem de doğrudan Roblox’un e-posta adresine bir hesap silme talebi gönderebilirsiniz. Bunun için info@roblox.com e-posta adresini kullanmanız gerekir.

Bu e-postada hesap bilgilerine yer vermeyi unutmayın. Ayrıca çocuğunuzun hesabının silinmesini istediğinizi de özellikle belirtirseniz sizinle daha kısa süre içinde ilgilenmeleri muhtemeldir.

Hesaba 1 Yıl Boyunca Giriş Yapmama

Roblox, yeni oyuncuların da platforma katılmasını sağlamak ve sunucularında yer açmak için 1 yıl boyunca aktif olmayan hesapları sildiğini belirtiyor. 1 yıl boyunca oturum açmazsanız hesabınız da otomatik olarak silinebilir.

Tabii, 1 yıl beklemesi oldukça uzun bir süredir. Bununla uğraşmak istemiyorsanız doğrudan Roblox’un destek ekibi ile iletişime geçmeniz daha doğru olacaktır.

Exit mobile version