Roblox Hata Kodu 1001 Nedir? Gerçek mi?

Roblox hata kodu 1001 özellikle TikTok'ta yayıldı. Peki, oyunculara 911'i aramalarını söyleyen bu hata gerçek mi?

Roblox Hata Kodu 1001 Nedir? Gerçek mi?

Roblox hata kodu 1001 çok nadiren kullanıcıların karşısına çıkan bir hata kodudur fakat aslına bakılacak olursa buna tam anlamı ile bir hata kodu demek de mümkün değildir. Bunun nedenini ise hata kodunun neden ortaya çıktığını açıkladığımızda öğreneceksiniz.

1001 hata koduna özellikle TikTok gibi sosyal medya platformlarında oldukça yaygın bir şekilde rastlanıyor. Bu platformları kullanırken Roblox ile ilgili aramalar yapıyor, bu oyunla ilgili sayfaları takip ediyor, gönderilerini beğeniyor ve yorum yapıyorsanız söz konusu hata kodunu içeren videolara da platformda gezinirken rastlayabilirsiniz.

Platformda size önerilen gönderilerin tamamı hangi tür gönderilerle etkileşim kurduğunuza bağlı olarak seçilir. Hata kodu 1001 de oyunla ilişkilendirildiğinden TikTok’ta rastgele videolar izlerken söz konusu hatayı konu alan bir video karşınıza çıkabilir.

Peki, bu hata kodu ile oyuncular gerçekten de karşılaşıyor mu yoksa bu tamamen sahte bir hata kodu mudur? Gelin, hata kodu hakkında daha fazla bilgi edinelim.

Roblox Hata Kodu 1001 Nedir?

TikTok’ta yayılan hata kodu 1001, sahte bir hata kodudur. Bazı Roblox oyuncuları hata mesajını kendilerinin de karşısına çıktığını öne sürse de bu aslında gerçek bir hata kodu değildir. Gerçek bir hata kodunun yeniden düzenlenmiş hâlidir.

Hata mesajında “Evinizde başka bir cihaz tespit ettik. Yalnızsanız hemen 911’i arayın” ifadeleri yer alıyor.

Bu hata kodu, Roblox’un yakında cihaz algıladığı anlamına geliyor. Oyuncu eğer Roblox oynarken yalnız olduğunu düşünürken bu hata mesajı aslında evde yalnız olmadığını düşünmesine neden olabilir.

Hata kodu, TikTok’ta paylaşıldıktan sonra giderek daha fazla oyuncu çeşitli forum ve sosyal medya platformlarında hata kodu ile karşılaştığını öne sürdü. TikTok’taki bazı içerik oluşturucuları, orijinalinden farklı ifadeler içeren farklı hata mesajları da yayımladı.

Bu videolardaki hata mesajında her ne kadar küçük değişiklikler olsa da orijinal hata mesajı ile hemen hemen aynıydı.

Hata Kodu 1001 Gerçek mi?

Hayır, Roblox’ta oyunculara 911’i aramalarını öneren bir hata mesajının eşlik ettiği hata kodu 1001 gerçek değildir.

Bazıları kodun geçmişte kullanıldığını fakat daha sonra kaldırıldığını belirtiyor. Bununla birlikte, bazıları bunun oyun platformunda daha önce hiç var olmadığını belirtiyor. Her ne olursa olsun, şu anda Roblox’ta böyle bir hata kodu mevcut değil ve önceden mevcut olsaydı bile oyunculara böyle bir hata mesajı gösterilmemiştir.

Exit mobile version