Roblox Benzeri Oyunlar

Roblox benzeri oyunlar neler? Bu sorudan yola çıkarak Roblox'un temel mantığına dayanan video oyunlarını sıraladık.

Roblox Benzeri Oyunlar

Roblox benzeri oyunlar arayışında mısınız? Öncelikle Roblox bir oyun değil, oyun platformudur. Kendi küçük oyununuzu oluşturup diğer oyuncular tarafından oynanmasını sağlayabilirsiniz. Bununla beraber başkaları tarafından geliştirilen oyunları da siz oynayabilirsiniz.

Bu açıdan bakıldığında Roblox’u çok çeşitlilik içeren bir platform olarak görebilirsiniz ama birçok oyunla kesişen ortak yönlere sahiptir. Bu ortak yönlere sahip birçok oyunu sizin için bir araya getirdik.

Roblox Benzeri Oyunlar Listesi

Roblox gibi oyunlar yukarıdakilerden oluşuyor. Bu oyunlar ile ilgili detaylı bilgi için okumaya devam edin.

1. Minecraft

Minecraft, yeni bir dünya inşa etmeyi içeren ve bu türdeki en çok oynanan oyunlardan biridir. Oyunun temelinde bloklar yer alıyor. Bu blokları kullanarak binalar inşa edebiliyor, ağaçlar oluşturabiliyor ve yeni bir şehir tasarlayabiliyorsunuz.

Oyunda iki mod bulunuyor. Bunlardan ilki, hayatta kalma modudur. Hayatta kalma modunda yaratıcılık biraz geri planda kalıyor. Önemli olan yaratıklardan kaçıp sığınabileceğiniz bir yer inşa etmektir. Diğer modda ise devreye yaratıcılık giriyor. Bu modda yaratıklar yer almıyor, bir şeyler inşa etmekte tamamen özgürsünüz.

Minecraft’ı beğenirseniz Minecraft benzeri oyunlara da göz atabilirsiniz. Böylece buna benzer birçok oyun keşfedebilirsiniz.

2. Creativerse

Creativerse, Minecraft gibi başka bir sandbox oyundur. Oyun temelde hayatta kalma fikrine dayanıyor. Oyuncuların eşya toplaması ve hayatta kalmak için sığınak yapması gerekiyor. Minecraft gibi bloklara dayanıyor.

3. LEGO Worlds

Lego hayranı mısınız? Bu oyun, kendi Lego dünyanızı yapmak için size sınırsız blok sunuyor. Yaratıcılık modunda oyundaki tüm ögeleri kullanarak hayallerinizdeki dünyayı oyuna aktarabiliyorsunuz.

4. Wurm Unlimited

Wurm Unlimited, türünün diğer örnekleri gibi malzeme toplamaya ve inşa etmeye dayanıyor. Diğer oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da yaratıklar bulunuyor fakat özelleştirme bakımından biraz daha fazla seçenek sunuyor.

5. Terraria

Terraria şu anda oynamaktan en çok keyif alacağınız Roblox gibi oyunlardan biridir. Bu oyunun en iyi yanı, inanılmaz büyük olmasıdır. Size o kadar büyük bir alan sunuyor ki oyunu keşfederken zamanın nasıl geçtiğinin bile farkına varmıyorsunuz.

6. Minetest

Minetest, mevcut oyunları oynamanıza, hazır oyunları istediğiniz gibi düzenlemenize ve kendi oyununu oluşturmanıza, oluşturduğunuz oyunu diğer oyuncularla birlikte oynamanıza olanak tanıyor.

Exit mobile version