Rise Online Oyun Başlatılamadı Hatası ve Çözümü

Rise Online oyun başlatılamadı hatası veriyor, ne yapmalıyım diye merak mı ediyorsunuz? Bu rehberdeki yöntemleri deneyin.

Rise Online Oyun Başlatılamadı Hatası ve Çözümü

Rise Online oyun başlatılamadı hatası mı veriyor? Endişelenmeyin, bu sorun zaman zaman pek çok oyuncunun karşısına çıkabiliyor. Neyse ki hatadan kurtulmak için başvurulması gereken yöntemleri uygulamak çok az zamanınızı alıyor.

Oyuna düzgün bir şekilde başlamak ya da kaldığınız yerden oynamaya devam etmek için aşağıda yer alan çözüm yollarına başvurabilirsiniz.

Rise Online Oyun Başlatılamadı Hatası Nasıl Çözülür?

Rise Online’ın açılmamasına neden olan hatayı gidermek için başvurulabilecek yöntemler bu şekildedir. Yukarıda yer alan tüm yöntemleri denemek zorunda değilsiniz. Sorunu çözüme kavuşturan yöntemi bulana kadar ilerlemeye devam edin.

Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Yeniden başlatma işlemi, her ne kadar basit bir işlem gibi görünse de video oyunlarında karşılaşılan pek çok sorunu ortadan kaldırır. Rise Online girememenizin nedeni de eğer geçici dosyalardan kaynaklanıyorsa bilgisayarı yeniden başlattığınızda gerçekleştirilecek temizleme işlemi sayesinde bu artık bir sorun olmaktan çıkacaktır.

Bilgisayarınızı yeniden başlatmak için Windows simgesine basarak başlat menüsünü açabilir ve güç düğmesinden “Yeniden Başlat” seçeneğinin üzerine tıklayabilirsiniz. Bilgisayarınız yeniden açıldıktan sonra oyunun düzgün bir şekilde açılıp açılmadığını kontrol edebilirsiniz.

Oyunu Yönetici Olarak Çalıştırma

İster Rise Online ister başka bir video oyunu olsun, bazı oyunların çalışması için belirli izinlere ihtiyacı vardır ve bunlara sahip olmadığında düzgün bir şekilde açılmaması muhtemeldir. Sorunun bundan kaynaklı olarak ortaya çıkıp çıkmadığını kontrol etmek için Rise Online’ı yönetici olarak çalıştırmayı seçtiğinizden emin olun.

Bir oyunu yönetici olarak çalıştırmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

Bu adımları izledikten sonra o oyunu ne zaman açarsanız otomatik olarak yönetici ayrıcalıkları ile açılacaktır. Bunun yerine direkt üzerine sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırmayı da seçebilirsiniz ancak bunu her seferinde yapmanız gerekir. Yukarıdaki adımlar, size çift tıklama ile oyunu yönetici olarak çalıştırma imkânı sunar.

Virüsten Koruma Yazılımını Devre Dışı Bırakma

Bu sorunun ortaya çıkmasının en önemli nedenlerinden biri, virüsten koruma yazılımının Easy Anti-Cheat’i kötü amaçlı yazılım olarak algılamasıdır. Kullanmakta olduğunuz antivirüs programını geçici bir süreliğine devre dışı bırakıp oyuna girerek sorunu çözebilirsiniz.

Sürücüleri Güncelleme

Sorunun bir diğer nedeni de sürücülerin güncel olmamasıdır. Driver güncelleme programları ile güncel olmayan sürücüleri otomatik olarak güncelleyebilirsiniz.

Exit mobile version