Riot Games, Çinli Şirkete Dava Açtı

Riot Games, Mobile Legends: Bang Bang adlı oyun için Çinli şirkete tekrar dava açtı.

Riot Games, yeni bir League of Legends: Wild Rift “kopyasına” dava açtı. Şirket, geliştirdiği League of Legends adlı popüler oyunun iOS ve Android versiyonunu Wild Rift adı ile kullanıcılara sundu. Fakat Çinli bir şirket, Riot Games‘in iddialarına göre, Wild Rift’in bir kopyasını yarattı. Oyun geliştiricileri, tekrar Çinli bir şirkete dava açarak gündeme geldi.

League of Legends oyunun yapımcıları, bir kez daha Şangay merkezli mobil oyun geliştiricisine dava açtı. Bu sefer şirketin sunduğu sebep, Çinli stüdyonun Wild Rift oyununu kopyaladığı iddiasıydı. Şikayetleri, pazartesi günü Kaliforniya Bölge Mahkemesinde kayda geçti. Riot, 2018 yılında aynı mahkemede Shangai Moonton Technology Co. şirketine, Mobile Legends: 5v5 MOBA oyunu yüzünden dava açmıştı.

Riot Games, Mobile Legends: Bang Bang oyunu geliştiricilerini dava etti

Federal yargıç, Çin’in böyle bir şikayette yargı yetkisinin daha üstün olacağı görüşünü öne sunarak davayı muhakeme etmeyi reddetti. Bu karardan sonra Riot Games’in ana şirketi Çin temelli Tencent Holdings, olaya dahil oldu. Sonuç olarak Tencent Holdings, mahkeme kararında haklı çıkarak Moonton ve genel müdüründen 2.9 milyon dolar kazandı.

Mobile Legends

Bu şikayet, Google Play ve Apple App Store’daki en popüler oyunlardan biri Mobile Legends: Bang Bang hakkında. Riot’un şikayeti, mahkeme zaten Moonton ile aşinaymış gibi başlıyor. Bu rapora göre Amerikalı şirket, Moonton’un telif ihlali ile kazanç sağlamaya çalıştığını iddia ediyor. Şirketin amacı ise buna son vermek.

Mobile Legends, daha önce de ‘kopya’ olmakla dava edildi

Riot, davasında, Google’a aynı şikayetle başvurmuştu. Bunun sonucunda Mobile Legends Play Store’daki yerini kaybetti. Ancak Riot, Moonton’un gizlice Mobile Legends: Bang Bang oyunu ile geri döndüğünü iddia ediyor. Bu yeni oyunu Riot, “Mobile Legends’ın küçük değişimlere uğramış versiyonu” olarak tanımladı. Ayrıca Moonton’u tekrar telif ihlali ve fikir hırsızlığı ile haksız kazanç sağlamaya çalışmakla suçladı.

League of Legends

Ek olarak, bu Riot’un ilk telif ihlali davası değil. Ocak ayında Vietnamlı bir oyun geliştiricisine, Teamfight Tactics adlı oyun üzerinden dava açmıştı. Şirket aynı şikayetle mahkemeye başvurdu. Riot’un şikayetinde, karakter tasarımları ve pazarlama materyallerindeki benzerlikler raporlandı. Ayrıca bunun yanında, oyuncuların da belirttiği Moonton’un Riot’u kopyaladığı iddiaları mevcut. Amerikalı şirket, bu oyunun ülkede dağıtımının durmasını talep ediyor.

Exit mobile version