Riot Games Valorant oyununu mobil platformlara getiriyor

Valorant oyununun birinci yıl dönümü için özel bir sürpriz olarak Riot Games, Çarşamba günü birinci şahıs nişancı oyununun yeni bir versiyonunun mobil platformlara geldiğini duyurdu. Duyuru oyunla ilgili pek fazla detay içermiyor. Ancak Polygon, Valorant’ın baş yapımcısı Anna Donlon ile oturup proje hakkında biraz daha konuşma fırsatı buldu.

Cep telefonuna geçiş, Valorant’ın özünde ne olduğu ve telefonlarda gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceği hakkında bir soru listesiyle başladı. Kontrol listesindeki maddelerden herhangi biri yapılamazsa Riot projeye devam etmeyecekti. Donlon’a göre takım için en önemli şey, mobil oyuncular için Valorant’ın oluşturulmuş bir sürümünü sunmadıklarından emin olmaktı. Buradaki fikir, oyunun sadece Valorant’ın PC versiyonunun telefonlar için bir bağlantı noktası olması değildi. Aynı zamanda benzersiz bir mobil deneyim olmasıydı.


Göz atmak isteyebilirsiniz; Riot Games, Valorant’ta Sesli Konuşmaları Kaydedecek


“‘VALORANT OYUNUNU MOBİLDE YAPABİLİR MİYİZ’ DİYE BAŞLADIK”

Donlon, “‘Valorant’ı mobilde yapıyoruz’ ile başlamadık. ‘Valorant’ı mobilde yapabilir miyiz?’ ile başladık. Bizim için, PC’de oynamaktan ne alırsanız alın, Valorant’ı mobilde oynamaktan vazgeçmelisiniz. Ancak mobil oyuncu ihtiyacının farklı olduğunu kabul etmeliyiz.” dedi.

Ne yazık ki, henüz bu farklılıkların ne olduğu hakkında ayrıntılara girmedi. Ancak Donlon’un vurguladığı bir şey, Valorant’ın mobil sürümünün PC sürümünü etkilemeyeceğiydi.

“Mobil oyuncular için ortalamanın altında bir mobil deneyim sunmayacağımız gibi, PC deneyiminden de ödün vermeyeceğiz. Valorant PC oyuncularını, Valorant Mobile oyuncularına veya tam tersine dönüştürmeye çalışmıyoruz. Bilgisayar deneyimini olduğu gibi veya daha yüksek bir kalite seviyesinde tutmaya kesinlikle kararlıyız. Mobil pazara hitap etmek için bundan ödün vermeyeceğiz.” dedi.

ÇAPRAZ OYNAMA PLANI YOK

Her platforma kendi en iyi deneyimini yaşatmanın bir parçası olarak Donlon, Riot’un şu anda oyunun iki versiyonu arasında çapraz oynama planı olmadığını açıkladı.

Riot’un yapmayı planladığı şeylerden biri, Valorant’ın bir konsol sürümünü oluşturmaktır. Ancak şimdilik, bu sadece ekibin araştırdığı bir şey olarak kalıyor.

Exit mobile version