Riot Games, İş Gücünün Yüzde 11’ini İşten Çıkarıyor

Riot Games, iş gücünün yüzde 11'ini işten çıkarmaya karar verdi. Bu, yaklaşık 530 çalışanını işten çıkaracağı anlamına geliyor.

Riot Games, İş Gücünün Yüzde 11'ini İşten Çıkarıyor

Riot Games, küresel çapta iş gücünün yaklaşık yüzde 11’ini oluşturan 530 çalışanını işten çıkarma kararı aldığını duyurdu. Bununla birlikte Bandle Tale de dahil olmak üzere altı oyun üzerinde çalışan Riot Forge adlı şirketini de kapatacağını açıkladı.

Riot Games CEO’su Dylan Jadeja ve Başkanı Marc Merrill, oyunculara yönelik yapılan ortak açıklamada Forge’u Riotseverlerin en sevdiği bağımsız geliştiricilerle ortaklık kurduğunda neler olacağını görmek için bir test olarak tanımladı ancak şimdi kendi iç projelerine yeniden odaklanmalarının zamanı geldi.

Riot Games’in Geleceğe Yönelik Planları Neler?

Forge, Bandle Tale projesini tamamladıktan sonra faaliyetlerini durduracak. Yöneticiler ayrıca Legends of Runeterra’nın 2020’de piyasaya sürüldüğünden bu yana finansal olarak yeterince iyi gitmediğini de itiraf etti.

Bu oyunun biraz da olsa toparlanması umudu ile geliştirici ekibi küçültülecek. Odak noktası ise daha popüler olan tek oyunculu moda kaydırılacak.

Riot Games’in işten çıkarması sadece 2023 yılında binlerce çalışanın işinin kaybetmesinin ardından video oyunu sektörüne vurulan son darbe oldu. Riot’un yanı sıra Epic Games, Unity ve EA de dahil olmak üzere daha pek çok oyun şirketi, bu yıl pek çok çalışanını işten çıkarma kararı aldı.

2024 daha yeni başladı ve görünen o ki bu işten çıkarma buzdağının sadece görünen kısmını oluşturuyor. Yılın ilerleyen günlerinde neler olacağını şimdiden tahmin etmek oldukça zor görünüyor.

Exit mobile version