Revo Uninstaller Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Revo Uninstaller nedir sorusuna yanıt mı arıyorsunuz? Program hakkında bu ve buna benzer en çok merak edilen soruları yanıtladık.

Revo Uninstaller Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Bilgisayarda bir program kaldırmaya çalışırken sorunla karşılaşanların kafasında çoğunlukla kısa bir araştırma sürecinin ardından Revo Uninstaller nedir sorusu oluşuyor. Bu program, kaldırılmayan programları hızlı ve kolay bir şekilde kaldırmayı sağlamakta oldukça başarılı olduğu için genellikle kullanıcıların karşısına çıkan ilk programlardan biri oluyor.

Siz de eğer Revo Uninstaller hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu rehber ile programla ilgili tüm soru işaretlerinizi giderebilirsiniz.

Revo Uninstaller Nedir?

Revo Uninstaller, Windows’ta yer alan “Program ekle veya kaldır” kısmından kaldıramadığınız tüm programları kaldırmanıza olanak tanıyan bir programdır. Çeşitli nedenlerden ötürü bazı programlar doğrudan kaldırılamayabiliyor. Örneğin bir programı kaldırmak için sizden belirli bir işlemi gerçekleştirmeniz istenebiliyor.

Gerekli adımları uygulayamamanız durumunda program da kaldırılamayarak bilgisayarınızda gereksiz yer kaplıyor. Revo Uninstaller, buna çözüm olarak geliştirilmiş programlardan biridir.

Revo Uninstaller Ne İşe Yarar?

Program, önce kaldırılmak istenen programın kaldırıcısını çalıştırır. Daha sonra Windows Kayıt Defteri’nde hâlâ mevcut olabilecek ve çeşitli sorunlara yol açabilecek dosya ve klasörleri bir tarama işleminin ardından tespit ederek kaldırma işlemini başarılı bir şekilde tamamlar.

Revo Uninstaller, bir programla birlikte gelen kaldırıcının eksik olması ya da düzgün çalışmaması durumda sorunu ortadan kaldırır. Dosyaları eksik olduğundan ötürü kaldırma işlemini gerçekleştirirken başarısız sonuç almanıza neden olan programlardan kısa süre içinde kurtulmanıza yardımcı olur.

Uygulamanın Pro sürümünde yer alan çoklu kaldırma özelliği sayesinde tek seferde birden fazla programı kaldırmanız da mümkündür.

Revo Uninstaller Nasıl Kullanılır?

Revo Uninstaller, yukarıdaki adımları takip ettikten sonra size program hakkında temel bilgilerin yanı sıra yapılmasını tercih edip etmediğiniz birkaç işlem sıralayacaktır. İlgili seçenekleri gözden geçirip kararınıza göre gerekli işaretlemeleri yaptıktan sonra “Continue” butonuna basın.

Program daha sonra kaldırma işlemini başlatacaktır. Bu süre zarfında kullanıcının herhangi bir işlemded bulunmasına gerek yoktur. İşlem tamamlandıktan sonra açılacak olan pencerede “Scan” butonuna tıklayarak kalanları tarayabilirsiniz.

Exit mobile version