Respawn Entertainment oyunu Apex Legends hacklendi

Respawn Entertainment şirketinin battle royale nişancı oyunu Apex Legends, 100 milyondan fazla benzersiz oyuncuyla beğenildiğini gösterdi. Ayrıca Mayıs ayında Steam’de tek seferde oynayan 300.000’den fazla kişiyle popüler olduğunu kanıtladı. Ancak, sosyal medyadaki raporlar, oyuncuların bir “Titanfall’u Kaydet” mesajı ile oyunu hackleyen insanlardan gelen mesajlarla karşılaştı. Önceki Titanfall oyunlarından kaynaklanan bir sorun şimdi Apex üzerinde bir etkiye sahip.


İlginizi Çekebilir: Apex Legends, Skull Town müjdesi verdi


RESPAWN ENTERTAINMENT, APEX LEGENDS SORUNUNU ÇÖZDÜ

Respawn, Twitter’daki sorunları kabul etti. “Oyuncuların maçlara girmesini engelleyen @PlayApex çalma listelerini etkileyen sorunların farkındayız. Aktif olarak araştırıyoruz” dedi. Geliştirici, saat 19.00’daki bir takip tweetinde, bu saldırıların oyuncuların kişisel bilgilerini riske atmadığını ifade etti. Ayrıca ekibin bir düzeltmeyi test ettiğini söyledi. Dün akşam 22:15 itibarıyla geliştirici, Apex Legends için sorunların çözüldüğünü söyledi.

Sorun saatlerce devam etti ve oyuncular etkilendiğinde yeni oyunlar için sıraya giremediler. Tüm bunlar, Apex’in oyuncuları ilk iki haritasının orijinal sürümlerine (yukarıda resmedilen Skulltown gibi bölücü alanlar dahil) geri çeken özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı sırada gerçekleşti.

PC Gamer ve Kotaku’nun bildirdiği gibi, mesajlar PC, Xbox One ve PS4’teki oyuncular için görünüyor. PC’de bir oyuna katılıp, maç bittiğinde “Titanfall’u Kaydet” web sitesini gösteren aşağıdaki mesajla karşılaşıyorlardı. Respawn sorunların bittiğini belirttikten sonra, herhangi bir garip mesaj yer almadı. Hatta normalin ötesinde eşleştirme sorunları olmadan, yeteri kadar maç oynanabildi.

OYUN OYNANAMAZ HALE GELMİŞTİ

Görünüşe göre bu saldırının arkasında kim varsa, bunu yıllar önce Titanfall oyunlarını etkileyen benzer sorunlar nedeniyle yapıyor. Tek bir kişiye atfedilen bir sorun, oyuncuları PC’deki Titanfall 1 oturumlarından attı. Onları ırkçı mesajlara boğdu. 2019’a kadar uzanan bir sayıda yalnızca çok oyunculu oyunu büyük ölçüde oynanamaz hale getirdi.

Exit mobile version