Resimden Font Bulma Nasıl Yapılır?

Resimden font bulma yöntemine mi ihtiyacınız var? Bu rehberde yer alan yöntemlerle aradığınız o yazı tipini hızlıca bulabilirsiniz.

Resimden Font Bulma Nasıl Yapılır?

Resimden font bulma yöntemi özellikle üzerinde yazı olan görsellerdeki yazı tiplerini kullanmak isteyen kişilerin oldukça merak ettiği yöntemlerin başında geliyor.

Bir fotoğraftaki fontun nasıl bulunacağı kesinlikle herkes tarafından bilinmelidir çünkü bunun size inanılmaz derecede çok faydası dokunur. Üstelik bunu yapmak için program indirmenize de gerek yoktur. Görseldeki yazı tipini bulmanızı sağlayacak çok sayıda çevrim içi araç mevcuttur. Aşağıda bunları nasıl kullanılacağıyla birlikte öğrenebilirsiniz.

Resimden Font Bulma Yöntemleri

Bir görseldeki fontu bulmak için başvurabileceğiniz yöntemler bu şekildedir. Bu yöntemlerle ilgili detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

WhatFontIs

Bu aracın kullanımı son derece kolaydır. Bir yazı tipini tanımlamak için görseli alıp “Drag & Drop your image here to identify your font” kısmına bırakmanız yeterlidir. 900 binden fazla (ticari ve ücretsiz kullanım dâhil) yazı tipi kütüphanesi sayesinde aradığınız o fontu bulma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

WhatTheFont

My Fonts tarafından sunulan bir araç olan What The Font ile aradığınız o yazı tipini bulabilirsiniz. Önceki araçtan farklı olarak görselin bağlantısını “Type or paste your image URL here…” yazısının bulunduğu kutuya yapıştırarak görselin yazı tipini elde edebilirsiniz.

What The Font, 230 binden fazla yazı tipinden oluşan kütüphanesi ile fotoğraftaki yazı tipini bulmak için en iyi araçlardan biridir. Sadece bir fotoğraf yükleyin, bulmak istediğiniz fonta tıklayın, ardından aracın onun size hangi font olduğunu göstermesini bekleyin.

Font Squirrel

Font Squirrel’ın Font Identifier aracı, aradığınız fontu bulmakta size yardımcı olabilecek bir diğer yazı tipi bulucusudur. Bu web tabanlı aracı kullanarak üzerinde yazı olan herhangi bir fontu yükleyebilir ve eşleşme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Görüntüdeki yazı tipi eğer kütüphanedeki fontlardan bir tanesi ile eşleşiyorsa size onun hangi font olduğunun bilgisini verecektir. Böylece o yazı tipini eğer ücretsiz ise direkt indirebilir, ücretli olarak satılıyorsa satın alabilirsiniz.

Yukarıda yer alan araçların tamamını kullanmanıza rağmen yazı tipini bulamazsanız muhtemelen görüntüdeki yazı tipi aracın büyük yazı tipi kütüphanesinde bulunmuyordur. O yazı tipinin özel olarak tasarlanmış olabileceğini de ihtimaller dahilinde bulundurmalısınız. Bu durumda onu bir araç yardımı ile bulmanız mümkün değildir.

Exit mobile version