Redmi Note 9 İnceleme

Redmi Note 9

Son dönemde sunduğu yeni modeller ile adından söz ettiren Xiaomi’nin çok sevilen Note serisi yenilenmiş hali ile karşımızda. Bu kapsamdaki dört kameralı yeni Redmi Note 9, Xiaomi’nin fiyat-performans canavarlarından biri olarak konumlanıyor. Performanslı ve şık olmasıyla dikkat çeken cihaz, akıllı telefon sektöründe büyük beklentiler yaratmış durumda. Redmi Note 9, özellikle dört kameralı yapısı ile dikkat çekmeyi başarıyor.

Redmi Note 9 İnceleme

Redmi Note 9 Teknik Özellikler

Teknik özellikleri ile ön plana çıkan Redmi Note 9’un en dikkat çekici yanı kamera performansı. 4 kameradan oluşan iddialı bir sistemi bulunan akıllı telefonun ana kamerası 48 MP çözünürlükte. Ana kameraya 8 MP ultra geniş açılı kamera, 2 MP makro kamera ve 2 MP derinlik algılayabilen yardımcı kamera eşlik ediyor. Canlı renkler sunan Redmi Note 9’un kamerasında HDR tarafından da iyileştirmeler gözden kaçmıyor.

Redmi Note 9‘un ana kamerasının 48 MP olması sayesinde otomatik modda çekilen fotoğraflar yüksek çözünürlükte kaydediliyor. Böylece çok daha iyi görünen fotoğraflar elde edilebiliyor ve olası hatalar da gideriliyor. Otomatik çekim dışında Ultra Geniş Açı ve Portre modunda da aynı şekilde başarılı sonuçlar alınıyor. Gün ışığında çok iyi sonuçlar vadeden Redmi Note 9, genel itibarıyla sınıfı geçiyor.

Redmi Note 9 Video ve Fotoğraf

Full HD video kayıt yapılabilmesi telefonun sevindirici taraflarından bir diğeri. 1080p çözünürlükte 30fps çekim yapabilmek mümkün. Ön kamera tarafında ise 13 MP fotoğraf çekimi ve arka kamerada olduğu gibi 1080p video kaydı yapılabiliyor. Böylelikle sosyal medyada capcanlı selfie’lerinizi paylaşabiliyorsunuz.

MediaTek Helio G85 işlemcisinden güç alan Redmi Note 9, 3 ve 4 GB RAM seçenekleri ile geliyor. RAM boyutuna göre 64 GB ve 128 GB dahili depolama seçeneği sunan akıllı telefonun yazılım versiyonları ise Andoid 10 işletim sistemi ve MUIU 11 arayüzü şeklinde. Bu güncel yazılımların son derece kullanıcı dostu olduğunu belirtmemize gerek yok.

Redmi Note 9

Redmi Note 9 Performans

Bu arada Redmi Note 9, Antutu performans testinde 200414 puan almayı başarırken Geekbench testi performansı ise 1292.

Redmi Note 9′nun tasarımı oldukça şık hatlara sahip. İyi görünen akıllı telefonun parmak izi okuyucusu sağ tarafa kaydırılmış ve kilit tuşu ile birleştirilmiş durumda. Tip-C bağlantısı, mono hoparlörü ve 3.5 mm jak girişi aynı konumda bulunuyor.

Redmi Note 9 Kamera

Redmi Note 9‘un ekranında ise damla çentik yerine ilk kez Samsung Note 10’da görülen punch-hole kamera deliği yer alıyor. 84.5 ekran kasa oranına sahip olan ekran 6.53 inç büyüklüğünde ve IPS LCD panel. Ekran çözünürlüğü ise 1080×2340 ve Gorilla Glass 5 ile korunan ekran oldukça güzel görünüyor.

5020 mAh seviyesindeki bataryasıyla da oldukça yüksek bir pil ömrü vadeden Redmi Note 9 tasarımı, kamera performansı ve özellikleri ile mütevazı fiyatlı cazip bir seçenek.

Redmi Note 9 tavsiye edilen son kullanıcı fiyatı: 2999 TL 

Exit mobile version