Redmi Note 7

Redmi Note 7, kamerası ile akıllarda şimdiden yer etmeyi başarmış bir model. Bunun yanında diğer özellikleri de yine inovatif şekillerde kullanıcılara sunulmuş durumda. Peki, Redmi Note 7 hangi özelliklere sahip, artıları ve eskileri neler? Şimdi Redmi Note 7 akıllı modele daha yakından göz atalım…

Redmi Note 7, özellikle gelişmiş özelliklerinin yanında fiyatıyla dikkat çeken bir model. Çünkü akıllı telefon sahip olduğu fiyata karşılık 6.3 inç boyutlarında bir ekranla karşımıza çıkıyor. Bunun yanında Full HD+ çözünürlüğe sahip. 159.2 mm uzunluk, 75.2mm genişlik ve 8.1 mm kalınlık ölçüleriyle geliyor. Akıllı telefon siyah ve mavi renkler ile kullanıcılara sunulmuş durumda. Arka kapağı cam olan modelin parmak izini çok fazla göstermediğini söylemek yanlış olmaz. Bunun yanında arka kısmında sol üst tarafında ikili kamera kurulumu yer alıyor. Parmak izi sensörü de arka kısımda bulunan telefonun hemen alt kısmında ise Type-C bağlantısı karşımıza çıkıyor. Bunun anlamı hızlı şarj desteği sunması demek. Type-C bağlantısı sayesinde telefonu daha hızlı şarj etmek mümkün. Üst kısımda bulunan 3.5 mm ise hiçbir dönüştürücüye ihtiyaç duymadan kullanım sağlıyor.

Redmi Note 7, 6.3 inç genişliğinde IPS LCD ekran bulunduruyor ve bu ekran Full HD+ çözünürlüğe sahip. Ayrıca ekranın Corning Gorilla Glas 5 ile koruma altına alındığını söylemeden geçmeyelim. Tabi önceki modele göre ekran daha küçük bir çentik yer aldığını belirtelim. Damla tasarımlı çentik içerisinde sadece ön kamera bulunduruyor.

Akıllı model gücünü Snapdragon 660 işlemciden alıyor ve bunun yanında 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip. Ayrıca microSD kart yuvası bulunması da hafızanın artırılmasına olanak sağlıyor. AnTuTu skoru 143717 olan telefonun, Geekbench performansı ise tek çekirdek ile 1630, çift çekirdek ile de 5518 puan. Ortaya çıkan bu performanslar akıllı modelin ne kadar başarılı olduğunu açıkça gözler önüne seriyor. Bunların yanı sıra MIUI ara yüzü ile kullanıcılara sunulan modelin, kutusundan Android 9.0 Pile ile çıktığını söylemek isteriz.

Akıllı telefonun en önemli özelliklerinden biri kamerası. Çünkü akıllı model tam olarak 48 MP özellikte bir ana kamera ile karşımıza çıkıyor. Samsung sensörler kullanılan modelde f/1.8 diyafram açıklığı yer alıyor. Ön kamerası ise 5 MP ve derinlik sensörü içeriyor.

Diğer yandan modelin arka yüzünde otomatik mod bulunuyor ve fotoğraf çekildiğinde 12 MP’ye kadar çıkan fotoğraflar üretilmesine olanak sağlıyor. 48 MP özellikle fotoğraflar elde etmek içinse Pro Mod’un açılması şart. Tabi 48 MP çekilen fotoğrafların telefonda oldukça yüksek boyutta yer kapladığını belirtmekte fayda var.

4000 mAh batarya ile geliyor. Modelin Geekbenck batarya testinden 5020 puanla testi geçmeyi başardığını söylemek doğru olur. Bu puan günlük kullanımda pek çok kullanıcı için yeterli bir performans anlamına geliyor.

Artılar:

Fiyat

Kamera

Şık tasarım

Performans

Eksiler:

Biraz kalın

Bu yazı, Newtech dergisinin, Mayıs ayı sayısından alınmıştır.


 

Exit mobile version