Reddit, Yapay Zeka Şirketi ile Anlaştı: İçerikler Kullanılacak

Reddit'in büyük bir yapay zekâ şirketi ile anlaşma yaptığı ileri sürüldü. Peki, bu anlaşma tam olarak ne anlama geliyor?

Reddit, Yapay Zeka Şirketi ile Anlaştı: İçerikler Kullanılacak

Hiç Reddit’te bir paylaşımda bulundunuz mu ya da herhangi bir paylaşıma yorum bıraktınız mı? Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre Reddit’teki içerikler yakında bir yapay zekâ şirketinin modellerini eğitmek için kullanılacak.

Reddit’teki İçerikler Yapay Zekâ Modellerinin Eğitiminde Kullanılabilir

Şirketin bu yılın başlarında yıllık bazda yaklaşık 60 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzaladığını ve beklenen ilk halka arzı öncesinde potansiyel yatırımcılara bildirdiği öne sürüldü.

Bloomberg, Reddit’e içeriğine erişim için milyonlarca dolar ödeyen büyük yapay zekâ şirketinin adını vermedi fakat anlaşma görünüşe bakılacak olursa gelecekteki sözleşmeler için bir model olarak hizmet edebilir. Bu da firma için daha yüksek gelirli anlaşma anlamına gelebilir.

Reddit, ilk olarak geçen yıl nisan ayında API erişimi için şirketlerden ücret almaya başlayacağını duyurmuştu. O zaman ücretlendirmenin çeşitlilik göstereceğini, böylece daha düşük ücret ödemenin mümkün olabileceğini söylemişti.

Yapay zekâ şirketleri, bu API erişimine sohbet botlarının çok çeşitli konulardaki subreddit’lerden gelen, çoğu gerçek insanlar tarafından hazırlanan içerikler ve yorumlar üzerinde eğitebilmek için ihtiyaç duyuyor.

Tabii, API kullanıcılara Reddit kullanıcılarına daha iyi deneyim sunmak isteyen diğer geliştiriciler tarafından da kullanılıyor. Binlerce topluluk, geçen yıl protesto amacıyla karartmaya gitmişti.

Reddit, gelecek ay 5 milyar dolar değerleme ile halka açılabilir. Bloomberg’in belirttiği gibi, şirket büyük paralar kazanabileceğini, yapay zekâ şirketleri ile yaptığı anlaşmalarla gelirini arttırabileceğini göstererek kararsız yatırımcıları ikna edebilir.

Exit mobile version