Reddit çalışan sayısını artırıyor

Reddit, yeni bir finansman turunda 250 milyon dolar topladıktan sonra, bu yıl içinde sahip olduğu çalışan sayısını ikiye katlayarak 1.400’e çıkaracağını duyurdu. Reddit’in şu anda dünya çapında yaklaşık 700 çalışanı var. San Francisco, New York, LA ve Chicago’da ofisleri bulunan CNBC’ye göre 600’den fazla ABD merkezlidir.

Yeni finansman turunun duyurusu, sitenin r / WallStreetBets alt dizisinin GameStop, AMC ve diğer şirketlerin hisse fiyatlarını artırmadaki rolü nedeniyle yaygın bir ilgi görmesiyle geldi. Reddit görevlileri, bazı şirketlerde toplu halde hisse satın almak için örgütlendi. Kısa vadeli hedge fonları pahasına hisse senedi fiyatlarını turbo şarj etti. Geçen hafta itibariyle Menkul Kıymetler ve Borsa komisyonunun sosyal medyada yayınlanan yanlış bilgilerin menkul kıymetler yasalarını ihlal edip edemeyeceğini araştırdığı bildiriliyor.

Netflix filmi Assassin’s Creed için tasarım hazırlıkları

Reddit CEO’su Steve Huffman, The Wall Street Journal’a, şirketin finansman turunun bir sonucu olarak stratejisini “maddi olarak değiştirmeyi” planlamadığını söyledi. Şirket, parayı video, reklam, tüketici ürünleri ve uluslararası genişlemeye yatırım yapmak için kullanmayı planladığını söylüyor. Pazar günü Reddit, pazarlama bütçesinin tamamını GameStop hisse senetleri destanındaki rolünü kutlayan 5 saniyelik tek bir Super Bowl reklamına harcadığını söyledi. Geçen yıl Reddit, video oluşturma araçlarını kendi platformuna entegre etmeyi planladığı “kısa biçimli bir video sosyal platformu” olan Dubsmash’ı satın aldı.

WSJ’ye göre, Reddit’in değerlemesi, yeni finansman sayesinde ikiye katlanarak 6 milyar dolara çıktı. Reddit, geçtiğimiz çeyrekte şirketin doğrudan reklam gelirinin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 90 arttığını söylüyor.

Aralık ayı itibarıyla, Reddit günlük 52 milyon aktif kullanıcıya sahipti, Karşılaştırma için Facebook’un günlük yaklaşık 1,85 milyar kullanıcısı var, Snapchat’in ana şirketi Snap’in günlük 265 milyon aktif kullanıcısı var ve Twitter son zamanlarda ortalama 187 milyon olduğunu söyledi.

Exit mobile version