ReCAPTCHA Hatası Nasıl Çözülür?

ReCAPTCHA hatası yüzünden web sitelerine erişemiyor ya da hizmetleri kullanamıyorsanız bu rehberdeki çözüm yollarını deneyin.

ReCAPTCHA Hatası Nasıl Çözülür?

reCAPTCHA, kullanıcıların gerçek bir insan olduğunu kanıtlamasını isteyerek tamamlanmasını zorunlu tuttuğu bir doğrulama aşamasıdır fakat reCAPTCHA hatası yüzünden zaman zaman web sitelerine erişemeyebilir ya da erişseniz bile web sitesindeki belirli işlemleri gerçekleştiremeyebilirsiniz.

Hizmet, web sitesine ziyarette bulunan internet kullanıcılarından araba, otobüs, köprü, trafik ışıkları ya da işaretleri gibi belirli bir nesneyi seçmesi istenmesi ile çalışır. reCAPTCHA, yapay zekâ ve gelişmiş teknikler kullanılarak insanlar ile botların birbirinden ayırt edilmesini sağlar. Ne var ki bazen bu doğrulama aşamasını atlayamayabilirsiniz.

Neyse ki bu sorunu ortadan kaldırmanın birkaç yolu bulunuyor. Hatayı gidermek için aşağıdaki çözüm yollarına başvurabilirsiniz.

ReCAPTCHA Hatası İçin Çözüm Yolları

reCAPTCHA sorununu gidermenin yolları bu şekildedir. Gelin, bu çözüm yollarını ayrıntılı olarak ele alalım.

Modemi Yeniden Başlatma

İnternet bağlantısı ile ilgili bir sorun söz konusu ise modemi yeniden başlatabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek, yeni IP adresi atanmasını sağlar ve temiz bir başlangıç yapılmasına yardımcı olur.

Modemi kapatıp açmak için modemin arkasındaki güç düğmesine bir kez basıp 10-15 saniye bekleyin. Bu sürenin sonunda düğmeye bir kez daha basarak modemi açabilirsiniz. Bu işlemi haftada bir ya da birkaç kez tekrarlarsanız böyle sorunların da önüne geçebilirsiniz.

Web Tarayıcısını Güncelleme

Güncel olmayan bir web tarayıcısı, reCAPTCHA hizmeti de dahil olmak üzere çeşitli hizmetlerde sorun yaşamanıza neden olabilir. Tarayıcınızı en son sürüme güncelleyin ve sorunun çözülüp çözülmediğine kontrol edin.

Popüler tarayıcılar zaten varsayılan olarak otomatik olarak güncellenmeye ayarlanmıştır ama tarayıcınız otomatik güncellenmiyorsa sizin güncellemeniz gerekecektir.

Eklentileri Devre Dışı Bırakma veya Silme

Eklenti kullanarak web tarayıcısını çok daha işlevsel hâle getirebilirsiniz ancak hangi eklentiyi kullandığınıza bağlı olarak tarayıcınızın normal bir şekilde çalışmamasına da neden olabilir.

reCAPTCHA doğrulamasını geçememeniz de bir eklentiden kaynaklanıyor olabilir. Durumun bundan ibaret olup olmadığını öğrenmek için mevcut eklentilerin tamamını devre dışı bırakmayı deneyin. Sorunu özellikle belirli bir eklentiyi yükledikten sonra yaşamaya başladıysanız son yüklediğiniz eklentiyi silmeyi de düşünebilirsiniz.

VPN Hizmetini Devre Dışı Bırakma

VPN, internette anonim kalmanızı ve daha hızlı bir internet deneyimine sahip olmanızı sağlar. Bu yönden çok faydalı olsa da bazı sunucular kötü amaçlı trafik olarak işaretlenebilir. Bu da doğrulama isteğinizin reddedilmesine neden olabilir. Dolayısıyla kullandığınız VPN hizmetini geçici olarak devre dışı bırakmayı kesinlikle denemelisiniz.

Kötü Amaçlı Yazılım Taraması Yapma

Zararlı yazılımlar da doğrulama isteğinin reddedilmesine yol açabilir. Bu sorunu çözmenin en iyi yolu, virüsten koruma yazılımları ile bilgisayarı zararlı yazılımlara karşı taramaktır.

Farklı Bir Tarayıcı Kullanma

Sorun kullanılan web tarayıcısında da olabilir. Sorunun bundan kaynaklanmadığından emin olmak için başka bir web tarayıcısı kullanmayı deneyebilirsiniz.

Exit mobile version