Realme, Haziran Ayında İki Yeni Telefon Çıkarıyor

Realme, verdiği ipuçlarına göre 18 Haziran tarihinde iki yeni telefon tanıtacak. Bunlardan biri Quicksilver kod adlı bir telefon olacak. Bu iki cihazın da güç alacağı işlemciler şimdiden belli oldu. İşte diğer detaylar!

Birkaç gün öne, Realme’nin Quicksilver kod adlı bir telefonu ortaya çıkmıştı. Bu telefonun, yeni Qualcomm Snapdragon 778G 5G işlemcisinden güç alacağı söylentiler arasında. Digital Chat Station adlı kaynağın söylediğine göre, 18 Haziran tarihinde şirket bir de Snapdragon 870 işlemcisinden güç alacak bir telefon tanıtacak.


İlginizi Çekebilir: RealMe Türkiye’de üreteceği ilk telefonu açıkladı: RealMe C21


Realme, ilk Snapdragon 778G işlemcili telefonla geliyor

Kaynak daha fazla bilgi vermiyor. Fakat Snapdragon 778G işlemcili telefonun Quicksilver kod adlı telefon olduğuna inanıyoruz. Realme’nin geçtiğimiz günlerde bu telefonu onayladığını da hatırlatalım.

Quicksilver kod adlı telefon hakkında çok fazla teknik detaya sahip değiliz. Fakat şirket bu telefonun varlığını onayladı. Ayrıca, GT modu ve daha gelişmiş bir performans iddiasında da bulundu. Bunu da yeni bir soğutma sistemiyle sağlayacak.

Snapdragon 778G özellikleri

Snapdragon 778G 5G işlemcisini de biraz hatırlayalım. Yeni piyasaya çıkan bu işlemci, 6 nm mimari üzerine kurulu. 2.4 GHz saat hızına sahip 1x Kryo 670 (A78), 2.2 GHz saat hızına sahip 3x Kryo 670 (A78) çekirdeği ve 1.9 GHz’de maksimuma çıkan 4x Kryo 670 (A55) çekirdeği ile 8 çekirdekten oluşuyor.

Yeni işlemci, oyun ve video düzenleme gibi grafiksel olarak yoğun görevleri yerine getirmek için Adreno 642L GPU ile birlikte geliyor. Ayrıca mmWave ve sub-6 5G bağlantısını sağlayan entegre bir Snapdragon X53 5G Modem-RF’ye sahip olarak geliyor.

Realme, iki yeni telefonla gelebilir
Realme, iki yeni telefonla gelebilir

İşlemci, grafik açısından oldukça iddialı duruyor. Realme’nin açıklamalarında yeni bir soğutma sistemini de duyuyoruz. Bu bilgilerden yola çıkarak, oyun deneyimini geliştirecek bir telefon bekleyebiliriz.

Şirket henüz 18 Haziran tarihini onaylamadı. Fakat 24 Mayıs tarihinde GT Neo Flash Edition’u tanıtacağı bir etkinliği olacak. Belki de bu telefonları veya diğer etkinlik tarihini o zaman öğreniriz. O zamana kadar takipte kalın.

Exit mobile version