Realme GT 5G Küresel Çıkış Tarihi ve Özellikleri

Realme, GT 5G modelini küresel çapta duyuracağı tarihi açıkladı. Şirket bu modeli, kendi ülkesinde yani Çin’de satışa sürdü. Bu sebeple telefonun özelliklerini biliyoruz. Ayrıca bugün şirket, küresel çıkış tarihini de açıkladı. İşte o tarih!

Şirket, bugüne kadar telefonun küresel çıkış tarihi hakkında herhangi bir bilgi paylaşmamıştı. Şimdi ise bu tarihi öğreniyoruz. 15 Haziran tarihinde GT 5G modeli, küresel pazarda yerini alacak.


İlginizi Çekebilir: Realme Smart TV 4K piyasaya sürüldü


Şirketin Birleşik Krallık resmi hesabından yaptığı paylaşımla 15 Haziran tarihini öğrendik. Duyuruya göre, şirket lansman etkinliğini 1 PM BST için planladı. Ayrıca şirket gönderide lansman etkinliğinin canlı yayın bağlantısını da paylaştı. Fakat gönderi, yaklaşmakta olan akıllı telefonun fiyatı veya özellikleri hakkında hiçbir şey söylemedi.

Realme GT 5G
Realme GT 5G

Realme GT 5G özellikleri

Çin lansmanı sayesinde, Realme GT’nin 120 Hz yenileme hızına sahip 6.43 inç FHD+ Süper AMOLED ekrana sahip olduğunu biliyoruz. Ön kamera sensörünü barındırmak için delikli bir çentik barındırıyor ve Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Güç kısmında akıllı telefon, entegre bir Adreno 660 GPU’ya sahip Qualcomm Snapdragon 888 5G işlemciden güç alıyor. Akıllı telefon, 12 GB’a kadar LPDDR5 RAM ve 256 GB UFS 3.1 depolama ile geliyor. Aynı zamanda kutudan Android 11 tabanlı Realme UI 2.0 ile çıkıyor.

Kamera kısmına geldiğimizde GT 5G, 64MP Sony IMX682 birincil sensör + 8MP ultra geniş açılı lens + 2 megapiksel makro lens ve LED flaş kombinasyonu ile üçlü arka kamera kurulumuna sahip. Önde, selfie’ler ve görüntülü aramalar için 16 MP’lik bir kamera mevcut. Bunun yanında 65W hızlı şarj desteği ile 4.500mAh kapasiteli pili de mevcut.

Realme GT 5G fiyatı

Dün öğrendiğimiz bilgiye göre, GT 5G 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı için Avrupa bölgesinde 550 Euro olacak. Listeye göre bu telefon, Avrupa’da Snapdragon 888 işlemcisinden güç alan en ucuz telefonlardan biri arasında yer alacak.

Exit mobile version