Realme GT 2 İşlemcisi Sızdı

Realme GT 2 modelinin güç alacağı işlemci belli oldu. GT modeli şirketin en son çıkan amiral gemisiydi. Bu telefonun Çin’de tanıtımı gerçekleşti ve yakın zamanda küresel çapta satışa çıkmasını bekliyoruz. Bu esnada şirket bir üst model üzerinde çalışıyor.

Yeni GT 2 modelinin çalışmalarına şirketin çoktan başladığını öğreniyoruz. Bu model söylentilere göre Qualcomm’un yeni Snapdragon işlemcisinden güç alacak. Ayrıntılara giren Fast Technology Yetkilisi Weibo kolu, Realme Başkanı Wang Wei Derek’in telefonun Android alanındaki en güçlü işlemci ile donatılacağını söyleyen yorumuna atıfta bulunuyor.

Realme GT Master Edition
Realme GT Master Edition

Göz atmak isteyebilirsiniz: Realme GT Master Edition Görüntüleri ve Özellikleri Sızdı


Realme GT 2 yeni Snapdragon işlemcisinden güç alacak

GT 2, gönderiye göre Qualcomm Snapdragon 895 tarafından güç alacak. Bu yonga setinin her yıl olduğu gibi Qualcomm Zirvesi’nde 2021’in 4. çeyreğinde piyasaya çıkmasını bekliyoruz. Bu bilgiler ise GT 2 ve Snapdragon 895 işlemcisi hakkında şirketten gelen ilk onay.

Bu haber GT Master Edition ile birlikte karşımıza çıktı. Master Edition modelinden bir önceki haberlerimizde söz etmiştik. Ayrıca şirketin, kamera teknolojilerini geliştirmek için deneyimli kamera markası Kodak ile de çalıştığına dair tahminler var. GT serisinin yalnızca amiral gemisi telefonları içermesini bekliyoruz. Ayrıca Qualcomm yonga seti bu yılın sonlarına kadar piyasaya çıkmayacak. Bu sebeple telefonun da o zamana kadar çıkmasını beklemiyoruz.

Realme GT

Realme GT özellikleri

GT 5G teknik özelliklerini hatırlayacak olursak bu model 6.43 inç Full HD+ Super AMOLED ekrana sahipti. Bu ekranda ise bir adet selfie kamerası deliği mevcut. Ayrıca ekran 120 Hz yenileme hızı, 1000 nit parlaklık ve Corning Gorilla 5 ile geliyor. Bu model Qualcomm Snapdragon 888 işlemcisinden güç alıyordu. Ek olarak 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına kadar çıkıyordu. Telefon Android 11 tabanlı Realme UI 2.0 ile gelmişti. Bir de telefona 4.500 mAh kapasiteli batarya ile 65 W hızlı şarj desteği eşlik ediyordu.

Kamera kısmında GT modeli, 64MP birincil sensör, 8MP geniş açılı lens ve 2MP makro lens ile arkada üçlü kamera kurulumuna sahip olarak geliyor. Cihazın ön tarafında 16 MP ön kamera ve güvenlik için bir ekran içi parmak izi sensörü de mevcuttu.

Exit mobile version