RCS Mesajlaşma Google Fi’de başlıyor

Bugün Google; kendi Google Fi ağında RCS Sohbetini başlattığını duyuruyor. Google ayrıca mobil kullanıcılar için veri hızını iyileştirdiğini de duyuruyor.

RCS yayını, Verizon, Sprint ve T-Mobile konusunda sınırlı bir destek izlemektedir. Google; RCS’yi Verizon ve T-Mobile’dan daha geniş bir telefon dizisinde kullanmaktadır. Piksel telefonlarda, Moto G6’da, LG V35’te, LG G7’de ve Android One Moto X’te çalışması gerekir.

Google Ne Tür Hizmetler Sunacak ?

Google Mesajlar uygulamasını indirdiğiniz taktirde; diğer Android telefonlarında da RCS sohbet kullanılabilir. Diğer ağlar; Verizon’daki Pixel 3 ve T-Mobile’daki bazı Samsung telefonları da dahil olmak üzere sadece birkaç telefonda RCS Sohbetini başlattı.

Fi tam olarak yaygın kullanılan bir ağ olmasa da, belki de diğer taşıyıcıları RCS’nin 2019’da benimsenmesini hızlandırmak için zorlayacak.
Kullanıcıların bir mesajlaşma istemcisinden beklediği özelliklerin çoğunu sunar. Yüksek çözünürlüklü görüntüler ve videolar, Wi-Fi mesajlaşma, yazma göstergeleri, Makbuzlar ve daha iyi grup sohbetleri.

RCS Sohbet duyurusunun yanı sıra Google ayrıca; dolaşan kullanıcılar için veri hızını artırdığını da duyuruyor. 2 yıl önce, gezginlere LTE hızları sunmak için Three ile ortaklık kurdu ve şimdi de kapsadığı ülkelerin 33’ünde 4G LTE hızlarına daha hızlı geçtiğini söylüyor.

Exit mobile version