Ratchet and Clank: Rift Apart erişilebilirlik seçenekleri kupaları etkilemez

Daha önce Insomniac, Ratchet and Clank: Rift Apart oyununun erişilebilirlik seçeneklerine ihtiyaç duyan oyuncular için bir çözüme sahip olacağını duyurmuştu. Artık bu seçenekleri kullanan oyuncuların temel bir PlayStation oyun özelliğini kaçırması gerekmeyecek.

The Last Of Us Part 2, sektörün geri kalanı için yüksek bir standart belirledi. Engelli oyunculara çok daha iyi bir deneyim sunan erişilebilirlik seçenekleri için bir destek dalgası ortaya çıktı. Insomniac, Naughty Dog tarafından belirlenen standardı takip ediyor. Ratchet and Clank: Rift Apart için zaten açıklanmış olan erişilebilirlik seçeneklerinin listesi etkileyici oldu. Ancak Insomniac henüz bilinmeyen daha fazla seçeneğe sahip gibi duruyor.

Nintendo Switch 12.0.2 Sistem Güncellemesi Artık Yayında

Insomniac, erişilebilirlik seçeneklerinin etkinleştirilmesinin kupaları devre dışı bırakmayacağını doğruladı. Bu, özellikle erişilebilirlik seçeneklerine ihtiyaç duyanlar ve kupa kazanmak isteyenler için harika bir haber. Bununla birlikte Insomniac ve diğer geliştiricilerin oyun endüstrisini etkileyen değişimler yapmalıdır. Ayrıca daha geniş bir oyuncu kitlesinin katılmasına izin veren temel değişiklikler gerçekleştirilmelidir.

İŞTE RATCHET AND CLANK: RIFT APART OYUNUNDAKİ ERİŞEBİLİRLİK SEÇENEKLERİ

Tam bir liste açıklamamasına rağmen, Insomniac bazı Ratchet and Clank erişilebilirlik seçeneklerini açıkladı. Örneğin, fiziksel engelli oyuncular, Rift Tethers, Phantom Dash ve Hoverboots için bir düğme ayırdığı için oyun boyunca gezinmeyi çok daha kolay bir görev haline getiren “Basitleştirilmiş Geçiş” seçeneğine sahip olacaklar. Ek olarak oyuncular kahramanların, düşmanların ve müttefiklerin renklerini değiştirme seçeneğine sahip olacak.

Oyun ayrıca kamera sarsıntısının hassasiyetini ayarlama özelliğini sunuyor. Ayrıca oyunculara düğme tutuşlarını geçişlere dönüştürme seçeneği veriyor. Bu özellikler silahları ateşlemek gibi eylemleri çok daha basit bir süreç haline getirecek. Oyuncular, nişan alma yardımının yoğunluğu için başka destek seçenekleri bulacaklar. Bu, artırılırsa, oyuncunun hedeflemeye çalıştığı şeyi otomatik olarak hedeflemesine yardımcı olacaktır. Son olarak, dinamik dokunsal geri bildirim PlayStation 5’in DualSense denetleyicisinin etkileyici bir özelliği olurken, bazı oyuncular için de rahatsızlığa neden oluyor. Insomniac, gürültü efektlerini ayarlama ve uyarlanabilir tetikleyicileri ayarlama seçeneği sunuyor.

Üç Yeni Asus ROG Modeli Piyasaya Çıktı

Exit mobile version