Qualcomm’un yeni Snapdragon 750G 5G yonga seti duyuruldu

Qualcomm’un duyurduğu yeni yonga seti Snapdragon 750G, 730G’nin etkili bir şekilde modernize edilmiş bir sürümüdür. Qualcomm’un yüzde 10’a kadar daha iyi grafik işleme performansı (730G’nin Adreno 618 GPU’suna kıyasla) sunduğunu söylediği yeni bir Adreno 619 GPU ile güncellenmiş bir Kryo 570 CPU sunar. 730G Kryo 470’e göre yüzde 10-20 performans artışı sağlıyor.

750G ayrıca, Qualcomm’un yapay zeka tabanlı kamera işlevi veya sesli çeviri gibi şeyler için yapay zeka performansında yüzde 20 artış sunduğu söyleniyor. Şirketin beşinci nesil yapay zeka motoru gibi, Qualcomm’un daha yüksek performansından ve daha yeni yongalarından elde edilen diğer iyileştirmeleri de içeriyor.

SNAPDRAGON 750G 5G’NİN ÖZELLİKLERİ

Güncellenen AI motoru, Qualcomm’un AI tabanlı yankı ve arka plan gürültüsü bastırmayı desteklemesine de olanak tanıyor. Ayrıca Qualcomm’un “seçkin” Snapdragon Elite Gaming özellikleri olarak tanımladığı özellikler, oyunlara daha iyi renk ve ayrıntılar eklemek için şirketin Game Color Plus modu gibi özellikler de mevcut.

Yeni 750G’nin, şirketin aylardır sunduğu daha güçlü (ve muhtemelen daha pahalı) 765 / 765G / 768G modellerinin yerini alması amaçlanmadı. Bununla birlikte, şirketin önümüzdeki aylarda en iyi 7 serisi yongası için yeni güncellemeleri duyurması muhtemel görünüyor. 730G’yi bir 5G varyantı ile değiştiren 750G, Qualcomm’un, şirketin alt primi için vaat ettiği damlama özelliği avantajlarına da var. Ayrıca yonga seti serisinde ortakları için daha fazla 5G seçeneği sunma konusundaki vurgusundan söz ediliyor.

2020’NİN SONUNDA PİYASAYA SÜRÜLECEK

Qualcomm, Snapdragon 750G’yi temel alan ilk cihazların 2020’nin sonunda piyasaya çıkacağı belirtiliyor. Xiaomi’nin yeni yonga setini kullanarak gelecekteki bir cihaz için planlarını şimdiden duyurduğunu ifade ediliyor.

Exit mobile version