Qualcomm Snapdragon Markasını Güncelliyor

Qualcomm, çip adlarını denemek ve basitleştirmek için Snapdragon markasını güncelliyor. Elveda, üç basamaklı Snapdragon çip markası...

Qualcomm, yıllardır ürünlerini birbirinden ayırmak için kullandığı üç basamaklı numaralandırma sisteminden uzaklaşma da dahil olmak üzere; Snapdragon yongalarının markalama biçiminde bazı önemli değişiklikleri duyurdu. Haber, 30 Kasım’da Snapdragon Tech Summit’te şirketin beklenen yeni nesil amiral gemisi yongasının çıkışından önce geldi.

Başlangıç ​​olarak, Snapdragon artık “Qualcomm” markasından ayrı olarak bağımsız bir marka olarak var olacak. Bu, yongalarında çok fazla görünmeyecek. Ayrıca bu durum, şirketin bu yılın başlarında hareket etmeye başladığı bir yön. Örneğin; Snapdragon 888 Plus rozeti, özellikle “Qualcomm” kelimesinden yoksundu. Ancak bugünün haberleri ileriye dönük bu planı sağlamlaştırıyor.

Qualcomm Şirketi Snapdragon İle Yapacağı En Büyük Değişiklik

En büyük değişiklik, şirketin yarı iletken ürünlerini gerçekte nasıl adlandırdığı konusunda olacak. Qualcomm yıllardır yongalarını Snapdragon 480, Snapdragon 765 veya Snapdragon 888 gibi üç basamaklı adlarla etiketledi. İlk sayı, müşterilere yonganın ne kadar güçlü olduğu konusunda geniş bilgi verdi. 8 serisi yongalar amiral gemisi görevi görürken; 4 -serisi modeller giriş seviyesi ürünler içindi. İkinci sayı tipik olarak yıllık nesil sürümleri gösterirken; üçüncü sayıdaki değişiklikler genellikle daha küçük güncellemeler gösterdi.

Qualcomm’da Kullanılacak Sayılar Bitmişti

Yine de sorun şu ki; Qualcomm’un takip etmesi biraz karışık ve kafa karıştırıcı olmasının yanı sıra; adlandırma şemasında sayıların da tükeniyor olması… 8 serisi, geçen yıl Snapdragon 888’i vurdu. 7 serisi zaten Snapdragon 780’de ve 6 serisi Snapdragon 695 ile zaten eşiğinde.

Bununla birlikte, Qualcomm ileriye dönük olarak, bir sonraki 8 serisi amiral gemisinin yakında duyurulmasından başlayarak; “diğer ürün kategorileriyle uyumlu tek haneli bir seri ve nesil numarasına” geçeceğini söylüyor. Qualcomm’un eski modeline göre Snapdragon 898 adıyla yer alır. Qualcomm, Snapdragon 8cx Gen 2 veya Snapdragon 7c Gen 2 gibi Snapdragon PC işlemcileri için; zaten nesiller arası bir adlandırma şeması kullanıyor. Bu nedenle değişiklik bir anda ortaya çıkmıyor.

Şirketin Yeni Markası Açıklamadı

Ne yazık ki, Qualcomm aslında bu yeni markalaşma planının ne olacağını söylemiyor. Ancak bu duyurunun önümüzdeki hafta Snapdragon Tech Summit’te yapılması bekleniyor. Bunun yerine şirket, yeni ve çok gizli adlandırma şemasını ortaya çıkarmak için sekiz rakamını çokça öne çıkaran belirsiz bir şey yayınladı.

Henüz açıklanmayan yeni ad planına ek olarak Qualcomm; Snapdragon marka planıyla ilgili birkaç ayrıntı daha duyurdu. Şirket, ileriye dönük olarak, en üst düzey amiral gemisi ürünlerini belirtmek için altın kullanımını vurgulamayı planlıyor. Ürün yelpazesinde “5G’nin her yerde yaygın hale geldiğini” ve “verilmiş” olacağını belirterek; çiplerde 5G’yi açıkça çağırmayı bırakacak.

Exit mobile version