Qualcomm Snapdragon 875 yonga setinin çıkacağı tarih açıklandı

Snapdragon 875 SoC’den söz edilmemesine rağmen, birkaç rapor bunun Qualcomm’un yeni yonga setini duyurduğu tarih olduğuna işaret ediyor. Yonga setinden bahsetmişken, Snapdragon 875, Qualcomm’un en hızlı ve en enerji verimli yonga seti olarak görülüyor.

Qualcomm genellikle yıl sonuna doğru amiral gemisi silikonunu piyasaya sürüyor. Geçen yılki Snapdragon 865, 5 Aralık’ta tanıtıldı. Devam eden salgın nedeniyle birkaç ürün sürümü ertelenmiş olsa da, Qualcomm’un 1 Aralık’ta Snapdragon 875’i piyasaya sürme yolunda olduğu bildiriliyor.

Söylentiler ayrıca Snapdragon 875’in Qualcomm’un gelişmiş 5nm üretim süreci kullanılarak üretilen ilk SoC’si olacağını gösteriyor. Yonga seti bir Cortex-X1 çekirdeği, üç Cortex-A78 çekirdeği ve dört Cortex-A55 çekirdeğinden oluşuyor. Bu yonga setinin Samsung tarafından üretileceği bildirilmişti.

SPOTIFY KULLANICILARINA MÜJDELİ HABER

SNAPDRAGON 865’TEN YÜZDE 20 DAHA VERİMLİ

Yonga setinin Snapdragon 865’ten yaklaşık yüzde 20 daha fazla güç verimli olacağına ve geçen yılın amiral gemisi yonga setine göre yüzde 10’luk bir performans kazanımı sağlayacağına dair öneriler var.

Ayrıca Qualcomm’un Snapdragon 775G olarak adlandırılacak 6nm’lik bir yonga setini piyasaya süreceğine dair öneriler de var.Bu, dürüst olmak gerekirse bu yıl en popüler SoC’lerden biri olan Snapdragon 765G’nin halefi olacak. 1 Aralık etkinlik tarihine yaklaşırken bununla ilgili daha fazla bilgi verilmesi bekleniyor.

SNAPDRAGON 875 İLK OLARAK SAMSUNG GALAXY S30’DA GÖRÜLECEK

Snapdragon 875’in piyasaya sürüldüğünde 2021’in en güçlü yonga setlerinden biri olması bekleniyor. Büyük olasılıkla ilk olarak önümüzdeki yıl Şubat ayında piyasaya sürülmesi gereken Galaxy S30 akıllı telefonda görülecektir.

SNAPDRAGON 875 AYRICA APPLE’IN A14 BIONIC YONGA SETİNİ DE SOLLUYOR

Ayrıca yeni yonga setinin Apple‘ın A14 Bionic’ten daha hızlı olacağı ve bu nedenle gelecek yılın en hızlı yonga seti olacağı yönünde görüşler var. Bu, kısmen yonga setinin gelişmiş 5nm işlemi kullanılarak üretilmesinin beklendiği gerçeğine bağlı olabilir.

 

Exit mobile version