Qualcomm Huawei için lisansı aldı

Huawei, Qualcomm ile ticaret yapmaya yeniden devam edecek. Samsung, Sony veya Intel gibi Amerikalı şirket de ABD’den bir satış lisansı aldı. Qualcomm, bu nedenle Çinli üreticiye bilgisayar çipleri tedarik edebilecek. Ancak yine de kendi yonga setlerini üretemeyecek.

Mayıs 2019’dan beri kara listede olan Huawei, tedarikçilerinin çoğundan mahrum kaldı. Ancak son haftalarda Çinli firmaya yönelik yaptırımlar hafifledi. Söz verildiği gibi, ABD Ticaret Bakanlığı, Huawei ile işbirliği yapmak isteyen birkaç satıcıya satış lisansları verdi.

Son zamanlarda Samsung Display, OLED ekranlarını Huawei’ye satma yetkisini aldı. Sony, üreticiye akıllı telefonlar için fotoğraf sensörleri sağlama yetkisine sahiptir. Amerika Birleşik Devletleri nihayet ünlü bir yonga üreticisi Qualcomm’a yetki verdi.

XIAOMI MI 11 YAKINDA PİYASAYA SÜRÜLECEK

Snapdragon SoC özellikli Huawei akıllı telefonlar hangileri olacak?

Çin medyası ITHomes tarafından aktarılan bilgilere göre Qualcomm, Huawei’e akıllı telefon çipleri sağlayabilecek. Nitekim Qualcomm, geçtiğimiz Eylül ayında bir satış lisansı almıştı. Görünüşe göre bu ilk yetkilendirme, cep telefonlarının tedarikine adanmış bileşenlerle ilgili değildi. Belli ki lisans sadece çok sınırlı bir çip listesiyle ilgiliydi. Bu ikinci yetkilendirme ile Amerika Birleşik Devletleri feragat kapsamını genişletmeyi kabul etmiş olacaktı.

Bu koşullar altında ITHomes, Huawei’in Snapdragon SoC’lerini P50 ve Mate 50 serileri de dahil olmak üzere gelecekteki. Şirketin bu yonga setini üst düzey akıllı telefonlarına entegre etmeyi düşüneceğine inanıyor. TSMC’den yoksun olan Huawei artık üretim yapamıyor. Yan kuruluşu HiSilicon tarafından geliştirilen Kirin SoC’ler bulunuyor.

Rapora göre Qualcomm, Huawei’nin büyük çip talebini karşılayabilecek. Çinli grup gerçekten de yan kuruluşu Honor’u Pekin’in sahip olduğu bir konsorsiyuma satacaktı. Bu koşullar altında, mobil bölümü için gereken yonga miktarı azaltıldı. Huawei veya Qualcomm’dan resmi onay beklerken, sizi sonradan duyuruyu almaya davet ediyoruz. Mümkün olan en kısa sürede size daha fazlasını anlatacağız.

Exit mobile version