Python ile Yapılan Oyunlar Neler?

Python ile yapılan oyunlar neler? Geliştirilme aşamasında Python kullanılan en popüler video oyunlarını bir arada topladık.

Python ile yapılan oyunlar arasında büyük bir çoğunlukla dünya çapında en çok sevilen oyunlar yer alır. Python, öğrenmesi en kolay programlama dillerinden biridir. Bununla birlikte çoğu popüler oyunun geliştirme aşamasında önemli bir rol oynar.

Bütün bunların farkında olan geliştiriciler, video oyunu geliştirme sürecinde Python’u etkili bir şekilde kullanır. Gelişmiş oyunları başından sonuna kadar Python ile yazmak çok mümkün olmasa da Python’u gelişim sürecinin önemli bir parçası olarak görmek size büyük bir katkı

Python ile Yapılan Oyunlar Listesi

Python ile yapılan oyunlar arasında bu video oyunları yer alıyor. Dilerseniz gelin, bu oyunları yakından inceleyelim.

1. The Sims 4

The Sims 4 OyunThe Sims 4, yaşam simülasyonu video oyunu serisi The Sims’in 4. oyunudur. Sims 4 de öncekilere benzer şekilde geliştirilmiştir. Oyunda bir Sim oluşturuyorsunuz, daha sonra bu Sim’in hayatını yönetmeye başlıyorsunuz. The Sims 4’te mod desteği için Python kullanılmıştır.

2. World of Tanks

World of Tanks veya WoT, oynaması ücretsiz ama ek özelliklerden yararlanmak için ödeme yapılması gereken freemium modeli üzerinden geliştirilen bir savaş oyunudur. Xbox One / 360, PlayStation 4 / 5, Android, iOS, Windows ve daha birçok işletim sisteminde bulunur.

3. Civilization IV

Civilization IV, uygarlık üzerine kurulan bir video oyunudur. Oyundaki temel amaç uygarlığı bir sonraki seviyeye taşımaktır. Bu da üretim, gelir ve beslenme üçlüsü üzerinden hareketle gerçekleştirilebilir. Bu üç dinamik için belirli faktörler baz alınır. Örneğin gelir elde etme yani altın kazanma, uygarlıklar arasında gerçekleştirilen anlaşmalara bağlıdır.

4. Battlefield 2

Battlefield 2, 2005 yılında geliştirilen fps (first-person shooter) türündeki bir savaş oyunudur. Oyunda hikâye modu ve çok oyunculu mod olmak üzere iki farklı mod vardır. Çok oyunculu modda erçek rakiplere karşı savaşmanız gerekiyor. Oyundaki birçok özellik için Python kullanılmıştır.

5. EVE Online

CCP Games tarafından geliştirilen EVE Online, uzay tabanlı çok oyunculu bir video oyunudur. Oyunun en iyi yanı, her oyuncunun kendi yolunu seçebilmesidir. Nereye gittiğiniz ya da yanınızda kimlerin olduğu konusunda özgürsünüz. Oyun, C++ ve Python kullanılarak geliştirilmiştir.

Exit mobile version