Puffin Nedir, Özellikleri Neler, Nasıl İndirilir?

Puffin nedir, nasıl çalışır, artıları ve eksileri neler, nasıl indirilir? Bu ve buna benzer soruların cevabını ayrıntılı olarak öğrenin.

Puffin nedir, özellikleri neler, nasıl indirilir? Bu ve buna benzer soruların cevabını merak edenler için ayrıntılı bir yazı hazırladık.

Puffin Browser olarak adlandırılan web tarayıcısı hakkında kafanıza takılan bütün soruların cevabını bu yazının sonunda öğreneceksiniz.

Puffin Nedir, Nasıl Çalışır?

CloudMosa, gizlilik ve güvenlik açısından yenilikçi bir yöntem izleyerek geliştirilen, 2010 yılında piyasaya sürülen bir web tarayıcısıdır. Güvenlik açısından getirdiği yenilik, web siteleri ile istemci taraflı değil sunucu taraflı bağlantı kurmasıdır. Bu açıdan bakıldığında oldukça benzersiz bir tarayıcı olduğu görülüyor.

Peki, web sitelerine istemci tarafından değil de sunucu tarafından erişilmesi ne anlama geliyor? Bu değişiklik, kullanıcıların çevrim içi ortamda maruz kalabileceği kötü amaçlı web sitelerinden korunmasını sağlıyor.

Web sitelerini istemci tarafında çalıştıran tarayıcılar, web sayfasının içeriğini doğrudan cihaza indirir. Puffin’in izlediği yöntem ise web sitelerinin içeriğinin kullanıcıların cihazına doğrudan yüklenmesinin önüne geçiyor ve bu da siber tehditlerin yol açabileceği sorunların önünü kesiyor.

Puffin’i kullanmak Çin de dahil olmak üzere bazı ülkelerde yasaktır. Bunun en temel sebebi ise trafiğin şifrelenmesini sağlamasıdır. Trafik şifrelendiği için internet servis sağlayıcısı da dahil olmak üzere üçüncü tarafın kullanıcının internette ne yaptığı hakkında bilgi sahibi olması mümkün değildir.

Puffin Nedir, Nasıl Çalışır?

Puffin, güvenlik tarafında oldukça iyi bir tercih olsa da özellik bakımından o kadar da iyi bir tablo sunmaz. Modern web tarayıcılarının sahip olduğu birçok özelliğe sahip değildir. Örneğin uzantıları desteklemez. Bu, güvenlik tarafında kusursuz bir tarayıcı olan Puffin Browser’ı kullanmak istiyorsanız bazı temel özelliklerden vazgeçmeniz gerektiği anlamına geliyor.

Firefox, Chrome, Opera ve benzeri modern web tarayıcılarının aksine oldukça yavaş çalışır. Internet Explorer’ın sayfa yükleme hızını hatırlıyorsanız Puffin Browser, Internet Explorer’dan biraz daha hızlı çalışıyor.

Puffin bir VPN değildir ama güvenlik altyapısından ötürü bazı web siteleri yanlış tespitte bulunabilir. Tarayıcı her ne kadar güvenlik konusunda benzersiz olsa da web sitelerine HTTP üzerinden bağlanıldığında üçüncü tarafların trafiği izleyebileceğini de belirtmek gerekiyor.

Puffin Özellikleri Neler?

Puffin Browser İndir

Android kullanıyorsanız Puffin’in Play Store sayfasından, iOS kullanıyorsanız Puffin’in App Store sayfasından uygulamayı indirebilirsiniz.

Exit mobile version