PUBG TP Nedir? Ne İşe Yarar?

PUBG TP nedir, oyunda size ne gibi bir faydası dokunur? Bunların cevabını merak edenler için detaylı bir yazı hazırladık.

PUBG TP Nedir? Ne İşe Yarar?

PUBG TP nedir gibi soruların cevabını veren detaylı bir makale arıyorsanız muhtemelen dünyanın en çok oynanan hayatta kalma oyununda hızlıca rütbe atlamak istiyorsunuz. Daha önce mutlaka TP’nin PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) maçlarının sonunda karşınıza çıktığını ve oyundaki performansınıza göre belirlendiğini görmüşsünüzdür.

Bu, video oyununda rütbe atlamanız için çok önem vermeniz gereken bir unsurdur çünkü ne kadar süre içinde rütbe atlayacağınızı belirleyen şey budur.

PUBG TP Nedir?

PlayerUnknown’s Battlegrounds’ta TP, tecrübe puanı anlamına gelir. Daha önce de benzer oyunlar oynamışsanız muhtemelen EXP ve XP gibi kısaltmalarla karşılaşmışsınızdır. TP de EXP gibi bir kısaltmadır. Oyunda ne kadar iyi oynadığınıza bağlı olarak size bir tecrübe puanı verilir. Bu puana göre rütbe atlarsınız.

Bu puanı oyun bittikten sonra oyunu hemen kapatmazsanız görebilirsiniz. Her maçın sonunda mutlaka görünür. TP doğrudan rütbenizi etkilendiğinden rütbeniz de bir sonraki maçtaki eşleşmelerinizin hangi oyuncularla olacağını belirler.

Siz rütbe atladıkça kazanmanız gereken tecrübe puanı da artar. Bu nedenle başlangıçta rütbe atlamak daha kolaydır ama siz rütbe atladıkça toplamanız gereken tecrübe puanı da artmaya başlar ve bu da oyunda daha fazla vakit geçirmenize neden olur.

Bu açıdan bakıldığında bütün bu özelliklerin tamamının oyuncunun oyunda daha fazla zaman geçirmesi için geliştirilen özellikler olduğu kolaylıkla fark edilebilir.

Öyle ki oyunda çok kötü bir performans sergilerseniz de tecrübe puanında kayıp yaşayabilirsiniz. Bu da rütbenizi kaybetmenize ve gerilemenize sebebiyet verir. O rütbeye yeniden ulaşmak için kendinizi daha çok oyuna vermeniz gerekir. Bu da oyunda geçirdiğiniz toplam sürenin iyice artmasına katkı sağlar.

PUBG TP Ne İşe Yarar?

PUBG oyununda kazandığınız TP, rütbenizi belirler. Siz rütbe atladıkça yeni rütbeye ulaşmak için toplamanız gereken TP de artar. Ayrıca maçlarda çok iyi oynamazsanız, her maçta ilk ölenlerden biri olursanız da TP kaybedebilirsiniz.

PUBG TP Nasıl Kasılır?

Exit mobile version