PUBG Ping Düşürme Nasıl Yapılır?

PUBG ping düşürme yöntemlerine mi ihtiyacınız var? Yüksek ping sorununu yalnızca birkaç basit yöntemle ortadan kaldırabilirsiniz.

PUBG Ping Düşürme

PUBG ping düşürme yöntemlerini uygulayarak yüksek ping sorunundan kurtulmak istemez misiniz? PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) şu an hayatta kalma türündeki en popüler çok oyunculu moda sahip oyunlardan biridir.

Oyunun sunucuları her ne kadar mevcut oyuncu topluluğu karşısında yeterli olsa da bazen kullanıcının internet bağlantısının yeterince kaliteli olmaması gibi nedenlerden ötürü bu tür sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Bu sorunu düzeltmek için başvurabileceğiniz birçok yöntem bulunuyor. Nereden başlayacağınıza dair hiçbir fikriniz yoksa aşağıdaki yöntemler size bu konuda yardımcı olabilir.

PUBG Ping Düşürme Yöntemleri

PlayerUnknown’s Battlegrounds adlı oyunda yüksek ping sorunu yaşıyorsanız bu çözüm yollarına başvurabilirsiniz. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Wi-Fi Sinyal Gücünü Kontrol Etme

İnternete eğer Wi-Fi ağı üzerinden bağlanıyorsanız, ethernet kablosu kullanmıyorsanız sorunu çözmeye ilk olarak sinyal gücünü arttırarak başlayın. Bunun için cihazınızı modeme yaklaştırın. Sinyal iletilmesinin önünde hiçbir engel olmadığından emin olun. Modeme ne kadar uzak olursanız sinyal gücü de o kadar zayıf olur.

Bu sorunu yaşamamak için sinyal gücünü mümkün olduğunca yüksek tutmaya çalışın. Modeminizi kaç yıldır kullandığınızın bile sinyal gücüne önemli oranda etkisi vardır.

Anti Virüs Programlarını Kapatma

Virüsten koruma yazılımları güvende kalmanızı sağlar. Bu nedenle olmazsa olmazdır. Ne kadar bilinçli bir internet kullanıcısı olursanız olun, kullandığınız işletim sisteminin mevcut sürümündeki bir açık bile sizi tehlikeye atabilir. Gelişmiş anti virüs yazılımları ise sizi bu tür tehditlerden uzak tutar.

Tabii ki bunun dezavantajları da yok değil. Arka planda gerçekleştirilen güncelleme gibi işlemlerden ötürü oyunlarda yüksek ping sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Bunun için hem anti virüs programını hem diğer internet bağlantısı gerektiren programları oyun oynarken kapatmalı veya bu programların internet gerektiren özelliğini devre dışı bırakmalısınız.

İndirme İşlemlerini Duraklatma

Oyun oynarken arka planda indirme işlemi gerçekleştirmek yüksek ping almanıza sebebiyet verebilir ama bunu yapan kişinin her zaman sizin olmanıza da gerek yoktur. Ağınıza bağlı olan cihaz sadece oyunu oynadığınız cihaz olmayabilir. Siz indirme işlemi gerçekleştirmeseniz de ağınıza bağlı diğer kişiler oyun, film, dizi, program ve dosya indirebilir.

Bu nedenle ağınıza bağlı cihaz sayısını mümkün olduğunca az tutmalı ve bu cihazlarda indirme işlemi gerçekleştirilmediğine dikkat etmelisiniz.

Ethernet Kablosu ile Bağlanma

Wi-Fi kullanıyorsanız bir de ethernet kablosu kullanmayı deneyin. Bu, sinyal gücü ile ilgili bir sorun söz konusu ise yüksek ping sorununu ortadan kaldıracaktır.

Exit mobile version