PUBG Ne Kadar İnternet Yer / Veri Harcar?

PUBG ne kadar internet yer gibi sorularınız mı var? Bu yazıda oyunun ne kadar internet harcadığını tüm detaylarıyla açıklıyoruz.

PUBG ne kadar internet yer

PUBG ne kadar internet yer, 1 saat oyunda ne kadar veri harcanır gibi sorulara yanıt arıyorsanız doğru yere geldiniz.

Bu oyunun ne kadar veri tükettiğini öğrenmek için yapılan analizlerden yola çıkılarak elde edilen sonuca göre PUBG’nin diğer çoğu video oyununa kıyasla daha az veri tükettiği görülüyor. Yine de bir oyuna girmeden önce oyunun ne kadar veri tükettiğini göz önünde bulundurmanız büyük önem taşıyor.

Aşağıda PUBG’nin ne kadar veri tükettiğini ve hangi durumlar için mobil veri kullanmaktan kaçınmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

PUBG Ne Kadar İnternet Yer?

PUBG: Battlegrounds, normal oyunda 1 saat içinde 30-40 MB veri tüketir. Sesli sohbet ile oynandığında bu tüketim 50 MB‘ye kadar çıkabilir. Oyun güncelleme aldıkça ve oyun içeriği zenginleştikçe veri tüketimi de buna bağlı olarak artış gösterir.

Geçmişte bir oyunda daha az veri tüketilirken artık daha fazla tüketiliyor. Bunun nedeni, oynanış üzerinde yapılan değişiklik ve yeniliklerdir.

PUBG’yi indirmek için mutlaka bir Wi-Fi ağına bağlanmalısınız çünkü indirilen dosya boyutu oldukça yüksektir. Oyunun mobil sürümü daha az depolama alanına ihtiyaç duysa da mobil versiyon da ciddi miktarda veri tüketimine neden olacaktır.

Güncellemeler de aynı şekilde veri tüketir. Bu tüketilen verinin ne büyüklükte olduğu ise güncellemenin boyutuna bağlı olarak değişir. Bu nedenle oyunu güncellerken mobil veri kullanmak yerine Wi-Fi ile bir ağa bağlanmanız önerilir.

Veri Kullanımdan Nasıl Tasarruf Edilir?

Saatlerce oyun oynayacak kadar internetiniz yoksa mobil veri kullanırken dikkatli olmanız gerekebilir. Veri tüketimini azaltmak için şunları yapabilirsiniz:

PUBG, dünyanın dört bir yanında oyuncusu olan ve sürekli güncellemelerle ilgi çekici hâlde tutulmaya devam edilen bir hayatta kalma oyunudur. Oyunu güncel tutma çabası oyuncular açısından her ne kadar önemli bir avantaj olsa da daha fazla veri tüketmenize neden olabilir. Bu nedenle özellikle güncelleme yaparken mobil veri kullanmayın.

Exit mobile version