PUBG Mobile Mikrofon Sorunu İçin Çözüm Yolları

PUBG Mobile mikrofon sorunu ile karşılaşanlara bu konuda yardımcı olmak için çözüm odaklı en iyi yöntemleri bir araya getirdik.

PUBG Mobile mikrofon sorunu mu yaşıyorsunuz? Bu sorun sadece sizin ve çevrenizdeki kişilerin değil, dünyanın dört bir yanındaki oyuncuların yaşadığı bir sorundur. Neyse ki bu sorunu çözmek için başvurabileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor.

Oyun dünyası her geçen gün büyümeye devam ediyor. Profesyonel mobil oyuncuların oynamaktan hoşlandığı oyunların başında ise PUBG Mobile geliyor.

PUBG Mobile’a eğer takım hâlinde giriyorsanız mikrofon, takım arkadaşlarınız ile iletişim kurmanız için olmazsa olmazdır fakat mikrofonu kullanamıyorsanız endişelenmeyin, sorunu nasıl çözebileceğinizi aşağıda detaylı bir şekilde ele aldık.

PUBG Mobile Mikrofon Sorunu Nasıl Çözülür?

PUBG Mobile’da mikrofon çalışmıyor ise yukarıdaki çözüm yollarına başvurabilirsiniz. Bunların nasıl uygulanacağı hakkında bilgi edinmek isterseniz gelin, aşağıda her adımı tek tek ele alalım.

PUBG Mobile Mikrofon Sorunu Nasıl Çözülür?

1. Oyunu Kapatıp Açma

Bu size klişe bir yöntem gibi gelebilir fakat bu yöntemi denemenizde fayda var. Bu tür dünya çapında indirme rekorları kıran oyunlarda zaman zaman sorunlar meydana gelebilir. Bunlar genellikle anlık sorunlardır ancak etkisinden kurtulmak için oyundan çıkıp tekrar girmek gibi çözüm yöntemlerine başvurmak gerekebilir.

2. Mikrofon İznini Kontrol Etme

3. Telefonu Yeniden Başlatma

Sorun cihazınızdan kaynaklanıyor olabilir. Telefonu yeniden başlatmak, gereksiz ve geçici verilerin silinmesini sağlar. Sorun eğer bundan kaynaklanıyorsa telefonu kapatıp yeniden açmak, çözüme ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

4. İşletim Sistemini Güncelleme

İşletim sistemleri için yayımlanan güncellemeler bazen bu tür sorunlara yol açabilir. Neyse ki Google da Apple da bu tür sorunları tespit edip yeni bir güncelleme yayımlama konusunda oldukça hızlıdır. Sorun eğer yazılım kaynaklı ise işletim sistemini güncelleyerek sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

5. Oyun Güncellemesini Kontrol Etme

Sorun sizden değil, PUBG Mobile’dan da kaynaklanıyor olabilir. Mikrofonun çalışmaması eğer oyundan kaynaklanıyorsa geliştiriciler zaten bunun için bir güncelleme yayımlamakta gecikmeyecektir. Henüz bir güncelleme yoksa sorunun oyun tarafında olup olmadığını öğrenmek için sorunu başkalarının da yaşayıp yaşamadığını kontrol edin.

6. Ön Belleği Temizleme

7. Oyunu Silip Yeniden Yükleme

Yukarıdaki yöntemlerin hiçbiri size yardımcı olmadı mı? Son olarak oyunu cihazınızdan kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin fakat bunu yapmadan önce mikrofonun sadece PUBG Mobile’da çalışmadığından emin olun.

PUBG Mobile’ı PC’de oynamak istiyor ancak aradığınız emülatörü bulamıyorsanız PUBG Mobile emülatörlerine göz atabilirsiniz.

Exit mobile version