PUBG Mobile Hindistan’a dönüyor

PUBG Mobile geliştiricileri, Hintli oyunculara hitap etmek için PUBG Mobile India adlı yeni bir oyun başlatacaklarını duyurdu. Oyun, Eylül ayında Hindistan hükümeti tarafından yasaklandı ve aynı zamanda PUBG Corporation, artık Hindistan’daki Shenzhen merkezli Tencent Games için PUBG Mobile franchise’ını yetkilendirmeyeceğini duyurmuştu. Ekip, 30 Ekim’den itibaren Hindistan’daki kullanıcıların erişimini sonlandıracağını duyurmuş olsa da, oyun, Android ve iOS cihazlarına yüklemiş olan birkaç kişi için hala oynanabilir durumda.

Call of Duty Mobile 12. sezonun ipuçları ve püf noktaları

PUBG HİNDİSTAN’DA VERİ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAK

PUBG Corporation, “Hindistan pazarı için özel olarak oluşturulmuş” PUBG Mobile India adlı yeni bir oyun piyasaya sürmeye hazırlandığını duyurdu. Duyuru, yeni oyunun oyuncuları için veri güvenliğini en üst düzeye çıkaracağını ve yerel düzenlemelere uyacağını söyledi. PUBG Corporation, verilerin güvende olduğundan emin olmak için Hintli kullanıcıların kişisel bilgilerini depolayan depolama sistemlerinde düzenli denetimler ve doğrulamalar yapılacağını belirtiyor.

GENÇLERE SÜRE KISITLAMASI

Geliştiriciler ayrıca oyun içi içeriği iyileştireceklerini ve “yerel ihtiyaçları yansıtacak” şekilde özelleştireceklerini de paylaştılar. Bu değişiklikler arasında sanal bir simülasyon eğitim alanı ayarı, yeni karakterlerin giydirilmesi ve kırmızı yerine yeşil vuruş efektleri yer alıyor. Ayrıca daha genç oyuncular için oyun süresini kısıtlayan bir özellik de ekleyecektir.

Ayrıca PUBG Corporation, oyuncularla iletişimi ve hizmetleri geliştirmek için 100’den fazla çalışanı işe alacağı yerel bir ofis kurmayı planlıyor. Geliştiriciler, “Yerel bir ofis kurmanın yanı sıra, şirket, oyun hizmetini güçlendirmek için aktif olarak işbirliği yapmaya ve yerel işletmelerden yararlanmaya çalışacak” dedi.

PUBG HİNDİSTAN’DA 100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM HEDEFİNDE

Son olarak, PUBG Corporation ve ana şirket Krafton, “yerel video oyunu, e-spor, eğlence ve BT endüstrilerini geliştirmek” için Hindistan’da 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Şu an itibariyle, ekip PUBG Mobile India için bir çıkış tarihi paylaşmadı.

Oyun, Hindistan hükümeti tarafından PUBG Mobile Lite ve diğer 116 uygulama ile birlikte Hindistan’da yasaklandı. Oyunlar daha sonra ülkedeki Play Store’dan ve App Store’dan kaldırıldı. Bununla birlikte, PUBG Mobile, halihazırda yüklü olan kişiler için hala oynanabilir olmaya devam etti.

Ancak oyun hala birkaç kullanıcı için oynanabilir. Bununla birlikte, hem Android hem de iOS cihazlardaki bazı oyuncular, oyuna girmelerini engelleyen sunucu bağlantısı sorunları bildirdi.

Oyunun Hintli hayranları, oyunu oynayarak günde bir saat geçiren sıradan oyuncular veya bundan kariyer yapan yayıncılar olsun, yasak haberlerinden büyük ölçüde hayal kırıklığına uğradılar. Hintli yayıncılar ile yapılan görüşmelerde, gelir ve görüntüleme kaybı bildirdikleri durumlar oldu. Bazı durumlarda hayranları, diğer oyunları oynamak yerine PUBG Mobile’a geri dönmelerini talep etti. Ancak, Call of Duty: Mobile gibi diğer oyunlar nedeniyle bazı yayıncılar için izleyicinin arttığı durumlar da vardı.

Exit mobile version