PUBG Mobile 1 milyar kullanıcıyı aştı

Çinli teknoloji devi Tencent Perşembe günü yaptığı açıklamada, cep telefonu aksiyon oyunu PUBG Mobile oyununun Çin dışında biriken 1 milyar indirmeyi aşarak onu dünya çapında en başarılı oyunlardan biri haline getirdiğini söyledi.

Playerunknown’s Battlegrounds’un mobil versiyonu olan PUBG Mobile, bir grup oyuncunun sadece tek bir savaşçı hayatta kalana kadar birbirleriyle savaştığı, sözde battle royale tarzı oyun üç yıl önce piyasaya sürüldüğünden beri oldukça popüler.

Veri analizi firması Sensor Tower’a göre, indirilen en son rakamlar, onu yalnızca Kiloo Games’in Subway Surfers ve King Digital Entertainment’ın Candy Crush Saga’nın arkasına koyacaktı. Her ikisi de oynaması nispeten kolay ve geniş bir kitleye hitap ediyor.

Resident Evil Village sistem gereksinimleri Steam’de açığa çıktı

Niko Partners’dan bir analist olan Daniel Ahmad, “PUBG Mobile’ın 1 milyar indirmeye ulaşması, bu durumda aynı isimli PC IP’sine dayanan bir AAA Battle Royale unvanı olan çekirdek oyunların mobil alanda aynı ölçeği elde edebileceğini gösteriyor” dedi.

Gelir bakımından dünyanın en büyük video oyunları şirketi olan Tencent, Çin’de Peacekeeper Elite adlı başka bir battle royale unvanına sahip.

TENCENT PUBG MOBILE İNDİRME RAKAMLARINI, ÖDEME YAPAN KULLANICILARI BELİRTİRKEN DUYURDU

Duyuru, Tencent’in dördüncü çeyrekte çevrimiçi oyun gelirinin Çin ve uluslararası pazarlarda video oyunları için ödeme yapan kullanıcılarda yaşanan artış nedeniyle % 29 arttığını bildirmesiyle geldi. Şirketin iki popüler oyunu Honor of Kings ve PUBG Mobile, aynı çeyrekte sırasıyla Çin’de ve uluslararası sıralamalarda üst sıralarda yer almaya devam etti.

Tencent, oyun gelirinin yarısını yurtdışından elde etmeyi hedeflediğini söyledi. Hem LightSpeed ​​hem de Quantum Studios ve Timi Studios, “küresel çekiciliği olan orijinal fikri mülkiyete sahip içerik oluşturma” amacıyla Los Angeles’ta mağazalar açtı.

Niko Partners’dan bir analist olan Daniel Ahmad “PUBG Mobile’ın 1 milyar indirmeye ulaşması, bu durumda aynı isimli PC IP’sine dayanan bir AAA Battle Royale oyunu olan çekirdek oyunların mobil alanda aynı ölçeği elde edebileceğini gösteriyor” dedi. . Gelir bakımından dünyanın en büyük video oyunları şirketi olan Tencent, Çin’de Peacekeeper Elite adlı başka bir battle royale unvanına sahip. Duyuru, Tencent’in dördüncü çeyrekte çevrimiçi oyun gelirinin Çin ve uluslararası pazarlarda video oyunları için ödeme yapan kullanıcılarda yaşanan artış nedeniyle yüzde 29 arttığını bildirmesiyle geldi.

Exit mobile version