PUBG Lite Nisan sonunda kapanıyor

İki yıl önce, PUBG Corp, PlayerUnknown’s Battlegrounds‘un daha az güçlü donanımlarla çalışan daha hafif, PUBG Lite oyununu test etmeye başladı. Ancak şimdi, PUBG Lite’ın yayıncısı fişi çekiyor ve önümüzdeki ay oyunun sunucularını kapatıyor.

PUBG Lite geliştirmesini denetleyen yayıncı Krafton, oyunun web sitesinde kapanışı duyuran bir açıklama yayınladı. Bugünden itibaren PUBG Lite artık indirilemeyecek.

PlayStation Plus Nisan ayının ücretsiz oyunlarını açıkladı

KRAFTON, PUBG LITE İLE İLGİLİ SON TARİHİ VERDİ

Oyunun yayıncısı Krafton hayranlarına yazdığı notta, kapanmanın yaklaşması için bir neden belirtmedi. İşte tam olarak söyledikleri:

Bizimle birlikte olan şaşırtıcı sayıda PUBG LITE hayranından gelen tutku ve destek için derinden minnettarız. COVID-19 salgınının yorucu zamanlarında, PUBG LITE’ın hayranlarımıza güvende kalmanın eğlenceli bir yolunu sağladığını umuyoruz.

Ne yazık ki, çok tartıştıktan sonra zor bir karar verdik ve yolculuğumuzun sona ermesinin zamanı geldi. Bu oyunun 29 Nisan 2021’de (UTC) sona ermesinin planlandığını üzülerek bildiririz.

Kapatma haberi, yayıncının geçtiğimiz Kasım ayında PUBG Lite’ın oyun içi para sistemini terk ettikten sonra tamamen ücretsiz oynanacağını duyurmasının ardından geldi. Oyun, Ocak 2019’da Tayland’da beta olarak piyasaya sürüldü ve aynı yılın Ekim ayında Avrupa’ya taşındı.

İLK OLARAK TAYLAND’DA ÇIKMIŞTI

Kendi geliştirme ekibi ve sunucuları ile temel PUBG istemcisinden tamamen ayrı olan PUBG Lite, çok daha düşük sistem gereksinimleri ile geldi. Oyun, diğer ülkelere genişletilmeden önce ilk olarak Tayland’da test edildi ve sonunda Erangel, Sanhok, Bodie ve Vikendi haritalarını içeriyordu. Elbette, normal eski PUBG ile çapraz oyun yoktu, ancak zorlu temel oyunu çalıştırmak için grafik kartı düşük olan kişiler için değerli bir seçenekti.

PUBG’nin kendisi hala güçleniyor ve son zamanlarda takımınızı desteklemek için Metal Gear tarzı Fulton balonlar ekliyor. Ama asla aynı miktarda sevgiye sahip olmasa da, daha erişilebilir bir müşterinin bu şekilde söndüğünü görmek yine de utanç verici.

 

Exit mobile version