PUBG KD Nedir? Nasıl Kasılır?

PUBG KD nedir, nasıl kasılır gibi sorularınız varsa bu rehberi okuyarak kafanızda yer alan tüm soru işaretlerini giderebilirsiniz.

PUBG KD Nedir? Nasıl Kasılır?

PUBG KD nedir ve kasmak için hangi taktikler uygulanmalıdır gibi sorular, PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) adlı video oyununa yeni başlamış ancak profesyonel oyuncular gibi oynamak isteyen her oyuncunun cevabını merak ettiği sorulardır.

Bu soruların cevabını bilmek özellikle PUBG gibi bir video oyununda profesyonel olma yolunda oldukça büyük bir yol katetmenizi sağlar. Dolayısıyla bu rehber, profesyonelliğe doğru giden yola çıkmanız için oldukça iyi bir başlangıç olacaktır.

PUBG KD Nedir?

PUBG’de K/D oranı, öldürme ve ölüm oranı anlamına gelir. Tabii, ikincisinin artık çok önemli olduğu söylenemez. Bundan birkaç sene öncesine kadar öldürme oranı ölüm oranına bölünür ve böylece K/D oranı elde edilmiş olurdu.

Bu çok basit bir hesaplama yöntemiydi. Birçok oyuncu sadece oyun boyunca hayatta kalmaya çalışarak K/D oranını arttırmayı başarmıştı. Bu hesaplama yönteminde formül şu şekildeydi:

K/D = Toplam öldürme / toplam ölüm

PUBG Mobile’ın birkaç yıl aldığı güncelleme ile K/D oranını hesaplamak için yeni bir yöntem izlenmeye başlandı. Bu yöntemde oyuncunun ölüm sayısı değil, oynadığı oyun sayısı dikkate alınmaya başlandı.

K/D oranını hesaplama işlemi için oyuncunun toplam öldürme sayısı oynadığı toplam maç sayısına bölünerek yapılıyor. Kısacası bir oyuncunun artık oyunlarda hayatta kalıp kalmaması önemini yitirdi. K/D hesaplamak için artık şu formül uygulanıyor:

K/D = Toplam öldürme / toplam maç sayısı

Eskiden bir oyuncu bir oyunda 5 kişi öldürse ama bu oyunda hayatta kalmasa K/D oranı da ne yazık ki düşüyordu. Oyuncunun bu oranı korumaya devam etmesi için bir sonraki maçta hayatta kalmaya odaklanması gerekiyordu.

Bunun iyi mi yoksa kötü bir değişiklik mi olduğu tartışılabilir. Ne de olsa oyuncuların K/D oranı artık ne kadar hayatta kaldığına göre değil, ne kadar çok kişi öldürdüğüne göre belirleniyor.

PUBG KD Kasma Yöntemleri

PUBG’de K/D oranını yükseltmek istiyorsanız bu taktikleri mutlaka uygulamalısınız. Hangi taktiğin neden uygulanması gerektiğini ve nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Zayıf Yönleri Belirleme

Oyuncuların başarısız olmasının en önemli sebebi, nerede hata yaptığını tespit etmeye çalışmakla zaman kaybetmemesidir. Refleksleriniz iyi olmayabilir, iyi nişan almayı beceremiyor olabilirsiniz. Kendinizi dışarıdan bir kişinin gözünden değerlendirin ki hatanızı tespit edip onun üzerine gidin.

Silahlara Hâkim Olma

PUBG’de doğar doğmaz silahlara sahip olmuyorsunuz. Önce uçaktan atlıyor, daha sonra kendinizi silah bulma mücadelesinin ortasında buluyorsunuz. Sadece bir maçta her silahı deneme şansınız olmayabilir ama oyunu ne kadar çok oynadıkça silahlara da o kadar çok hâkim olacaksınız.

Koşarak Ateş Etmeyi Bırakma

PUBG’de bir yandan koşup bir yandan ateş etmeye çalışmak sadece çok fazla pratik yaparak hız kazanan oyuncular tarafından yapıldığında başarı ile sonuçlanabilir. Oyuna yeni başladıysanız koşarak ateş etmekten kaçınmalısınız çünkü bu sizi kurşun geçirmez yapmaz, açık hedef hâline getirir.

Profesyonel Oyuncuları İzleme

Twitch, YouTube gibi canlı yayın ve video paylaşım platformları üzerinden PUBG yayını yapan ve videosu paylaşan çok sayıda profesyonel oyuncu bulunuyor. Bu oyuncuları izleyin, nerede nasıl yöntem izlediklerinin üzerine düşünün.

Exit mobile version