PUBG FPS Arttırma Nasıl Yapılır?

PUBG FPS arttırma için hangi yöntemler uygulanmalıdır? İşte popüler battle royale oyununda FPS artışı sağlayacak yöntemler!

PUBG FPS arttırma için hangi yöntemler uygulanmalıdır? Battle royale türündeki başarılı video oyununu oynarken donma ve kasma sorunu yaşıyorsanız bazı adımları uygulayabilirsiniz.

21 Aralık 2017 tarihinde piyasaya sürülen video oyunu, 2022 yılı içerisinde oynaması ücretsiz hale geldi. Başarılı video oyununda bir adaya atlayan 100 oyuncu, hayatta kalan son kişi olabilmek için mücadele eder.

Uçaktan adaya atlayan karakterlerin üzerinde herhangi bir silah bulunmaz. Bu nedenden dolayı atlanacak konumun doğru seçilmesi ve adaya atlandıktan sonra hızlı bir şekilde hareket edilmesi gerekmektedir.

Büyük popülerliğe sahip olan PUBG: Battlegrounds’ı sorunsuz bir şekilde oynayabilmek için sisteminizin bazı gereksinimleri karşılaması gerekmektedir. Performans arttırma yöntemlerinden önce PUBG sistem gereksinimleri yazımıza göz atabilirsiniz.

PUBG FPS Arttırma Yöntemleri Neler?

PUBG FPS Arttırma-1

1. Grafik Ayarlarını Düzenleme

Tüm dünyada çok popüler olan video oyununda FPS arttırmak için uygulayabileceğiniz ilk yöntem grafik ayarlarını düzenlemektir. Bilgisayarınızda yer alan donanım, oyunu mevcut ayarlarda oynatırken zorlanıyor olabilir ve bu durum düşük FPS almanıza yol açar.

PUBG: Battlegrounds üzerinden ayarlar sayfasını açın. Ayarlar sayfasında yer alan grafik ayarları üzerinde değişiklik yapın. Örneğin “High” seçeneği olan ayarları “Low” veya “Very Low” olarak seçebilirsiniz. Böylece performans artışı elde edebilirsiniz.

Bilgisayardaki donanım bileşenlerinin en azından minimum sistem gereksinimlerini karşılaması gerektiğini unutmamak gerekmektedir.

2. Güç Modunu Değiştirme

Popüler video oyununu dizüstü bilgisayar üzerinden oynuyorsanız uygulayabileceğiniz bir yöntem bulunmaktadır. Dizüstü bilgisayarlarda bataryanın daha uzun süre gitmesi için güç modu seçenekleri bulunmaktadır.

Pilin daha uzun gitmesi için “Daha iyi pil” modu aktif ise oyunlarda tam performans elde edemezsiniz. Bunun için güç modunu “En iyi performans” olarak ayarlamalısınız.

3. Ekran Kartını Güncelleme

Eski sürücüye sahip olan ekran kartları video oyunlarında düşük performans elde edilmesine yol açabilir. Bu sebepten ötürü ekran kartınız güçlü bile olsa sürücünüzü güncel tutmalısınız. Ekran kartı güncelleme işlemini yaptıktan sonra bilgisayarını yeniden başlatın.

4. Arka Planda Çalışan Programları Kapatma

Donanımın video oyununda düşük performans sergilemesinin nedeni arka planda çalışan programlar olabilir. Bu nedenden dolayı video oyununa girmeden önce arka planda çalışan programları kapatmalısınız.

5. Donanım Yenileme

Yukarıda yer alan yöntemlerin hepsini uyguladıysanız fakat hâlâ oyunda kasma ve donma problemi yaşanıyorsa bilgisayarınızın donanımını yenileyebilirsiniz. Sahip olduğunuz ekran kartı, RAM, işlemci gibi bileşenler, oyunu oynatmak için yeterli güce sahip olmayabilir.

Exit mobile version