PS5 güncellemesi yayınlandı! İşte gelen yenilikler…

Oyunculara PS5 oyunlarını harici bir sabit diske taşıma olanağı sağlayan büyük bir PS5 güncellemesi 14 Nisan Çarşamba günü başlayacak. Cihazın yazılımı yükseltmesi, sistem güncellemesine göre Sürüm 21.01-03.00.00 olarak etiketlendi. Yalnızca PS5 oyunlarını harici bir sabit sürücüye taşıma becerisinin yanı sıra diğer iyileştirmeler de getiriyor.

PlayStation Blog’a giden Platform Planlama ve Yönetim Kıdemli Başkan Yardımcısı Hideaki Nishino, Sony’nin yeni nesil konsoluna yönelik birkaç önemli güncellemeyi açıkladı.

Capcom Store kapanıyor

PS5 GÜNCELLEMESİ İLE GELEN YENİLİKLER

PS5 güncellemesi ile ilgili detaylar hakkında Nishino “Bu özellikle, PS5 oyunlarınızı artık konsolunuzun dahili depolamasından USB genişletilmiş depolamaya aktarabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Hideaki Nishino ayrıca “Bu, PS5 konsolunuzun depolama yeteneklerini genişletmenin harika bir yoludur ve PS5 oyunlarınızı oynamaya hazır olduğunuzda sorunsuz bir şekilde konsolun dahili depolamasına kopyalayabilirsiniz. PS5 oyunlarını USB genişletilmiş depolamadan yeniden yüklemek daha hızlıdır. Yeniden indirin veya bir diskten kopyalayın.” sözlerini sarf etti.

HDMI cihaz bağlantısı uyumlu bir monitörünüz varsa PS5’i açtığınızda TV’nizi açan Tek Dokunuşta Oynatma özelliğini etkinleştirme, şarj sırasında kontrol cihazınızın pil yüzdesini görme yeteneği ve kullanan oyuncular için 120 Hz desteği içerir. Bu monitörlerde 120 fps’de oyun oynamanıza olanak tanıyan “bazı” 1080p / 120 Hz özelliğini kapsıyor.

PS5 oyunlarını bir sabit sürücüden oynayamayacak olsanız da, bu, konsolun SSD boyutuyla zaten sıkışmış olan PS5 oyuncuları için büyük bir bonus olacak. Harici bir PS5 sabit sürücü arıyorsanız, Sony blogu, desteklenen sabit sürücüler için bir gereksinimler listesine de bağlantı verdi. Bunlar arasında SuperSpeed ​​USB 5Gbps desteği ve minimum 250GB kapasite bulunur.

Bunun da ötesinde güncelleme, PS5 ve PS4 oyuncuları için gelişmiş sosyal seçenekler de getirecek. Bu, PS4 sahiplerine arkadaşlarının PS5 oyunlarını örnekleme şansı vererek nesiller arasında Play Play özelliğini içerir. Blog ayrıca bunun, Paylaşımlı Oyun aracılığıyla nesiller arasında birlikte kooperatif oyunları oynayabileceğiniz anlamına geldiğini ortaya koyuyor.

Üstelik, blogun “arkadaşlarınızla oyun oynamaya başlamak için gereken süreyi [kısaltacağını]” iddia ettiği Oyun Oturumuna Katılma İsteği adlı yeni bir özellik de var.

Son olarak, içinde bulunduğunuz bireysel partiler için bildirimleri açmanıza, arkadaşlarınızın sohbet sesini manuel olarak ayarlamanıza ve oyununuzu özelleştirmenize olanak tanıyan gelişmiş bir Oyun Tabanı dahil olmak üzere PS5 için eklenen bir dizi özelleştirme seçeneği var. Konsol ayarlarıyla ekranınızı büyütün ve konsolunuzun otomatik ekran görüntülerini alacağı kupa türlerini özelleştirin.

Ayrıca, mobil cihaz arkadaşına eklenen yeni özelliklerle PS Uygulamasında da bir yenileme var.

Bu, Dualsense denetleyicisine odaklanan önceki güncellemelerle Sony’nin makinesi için ilk büyük konsol güncellemesini işaret ediyor.

Exit mobile version