PS4 Spider-Man kayıt dosyalarınız PS5’e aktarılabilecek

PS4’te Spider-Man ‘in bir kopyasına sahipseniz ve yakın gelecekte bir PS5 satın almayı planladıysanız, muhtemelen PS4 kaydetme dosyanızın aktarılabilir olacağını bilmekten memnun olacaksınız. Insomniac Games bugün, bu ayın ilerleyen günlerinde PS4 sürümü için yeni bir güncellemenin geleceğini ve kayıtlarınızı yeni konsoldan aldığınız Remaster ürüne aktarmanıza olanak tanıyacağını duyurdu. Bu, stüdyonun daha önce bu özelliğin kullanılamayacağını söylemesinden sonra gerçekleştiği için hayranlar şaşkın.

Insomniac Twitter’da Spider-Man‘in PS4 sürümünün bu özelliği “Şükran Günü civarında” yayınlaması planlanan bir yama ile sunacağını duyurdu. Bu da özelliğin Sony’nin yeni nesil konsolu 19 Kasım’da piyasaya sürüldüğünde hemen kullanıma sunulmayacağı anlamına geliyor. Güncelleme ayrıca üç yeni kostüm ekleyecek.

Spider-Man Remastered, yalnızca PS5’te piyasaya sürülen birkaç first-party oyunundan biri. Oyunun sahibi olmak istiyorsanız, Spider-Man: Miles Morales’in 619TL’ye mal olan Ultimate sürümünü almanız gerekiyor. Bununla birlikte, Miles Morales’in 459TL’lik standart sürümünün ön siparişini verdiyseniz, Insomniac oyunun o sürümünü ana oyun içi menüye giderek yükseltebileceğinizi söylüyor. Yükseltme ücreti, aradaki fiyat farkı kadar olacak.

Bu özellik elbette ki Türkiye’deki yüksek fiyatlar yüzünden kulağa biraz abartı ve ulaşılması zor geliyor. Özellikten yararlanmak için oyunu PS4’te oynuyor, PS5’i ve oradaki Spider-Man Remastered oyununu da almış olmanız gerekiyor.

Ek olarak şu an yeni Spider-Man oyununun OpenCritic’te paylaşılan 70 incelemenin ortalaması 85 puan olarak görünüyor. Metacritic’te oyunun PS5 versiyonu için paylaşılan 57 incelemenin ortalaması 85 puan iken PS4 versiyonu için paylaşılan 13 incelemenin ortalaması ise 84 puan.

Spider-Man Miles Morales‘in inceleme puanlarından bazıları ise şu şekilde:

 

 

Exit mobile version