PS4 Oyunları PS5’te Oynanır mı?

PS4 oyunları PS5'te oynanır mı diye merak mı ediyorsunuz? PS4'ten PS5'e geçecekler için bu soruyu kapsamlı bir şekilde ele aldık.

PS4 oyunları PS5’te oynanır mı sorusu, PlayStation 4’ten PlayStation 5’e geçme kararı alan oyuncuların en çok sorduğu soruların başında geliyor. Bilindiği üzere PlayStation 5 piyasaya sürülürken Sony’den de geriye dönük uyumluluk ile ilgili bir açıklama gelmişti.

Bu açıklamada PlayStation 4’te oynanabilen birçok video oyununun PlayStation 5’te de oynanabileceği belirtilmişti. Bu yazıda söz konusu açıklamadan yola çıkarak PS4’te oynayıp PS5’te oynayamayacağınız ve PS4’te de PS5’te de oynayabileceğiniz video oyunlarını sıralayacağız.

Tüm PS4 Oyunları PS5'te Oynanır mı?

Bütün PS4 Oyunları PS5’te Oynanır mı?

Bütün PS4 oyunları olmasa da PS4 oyunlarının büyük bir kısmı PS5’te oynanabilir.

PlayStation 5 (PS5), PlayStation 4 (PS4) oyunlarının büyük bir kısmı ile geriye dönük uyumlu olduğu için PS4’te oynanabilen pek çok oyun PS5’te de oynanabilir ama bu, PlayStation 4’teki bütün video oyunlarının PlayStation 5’te de oynanabileceği anlamına gelmiyor.

PS4’teki oyunların büyük bir kısmı PS5’te çalışsa bile PS4’te mevcut bazı özellikler PS5’te olmayabilir. Bazı PS4 oyunları PS5’te oynanmaya çalışılırken çeşitli hatalar meydana gelebilir.

PlayStation VR oyunlarını da PS5’te oynamak mümkün. PS5 konsolunda PS VR oyunlarını oynayabilmek için PS VR gözlüğü gerekiyor.

PS5 geriye dönük uyumluluk desteğinden yararlanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken birkaç nokta mevcut. Bunlardan ilki, PS5 konsollarının PS3 disklerini desteklememesi. PS4 dijital oyununuzu eğer PS3 oyunundan yükseltme programı ile edinmişseniz bu oyunu PS5’te oynayamıyorsunuz.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da PS4 Second Screen uygulaması. PS5, bu ve bunun gibi uygulamaları desteklemiyor.

PS5’te Oynanabilen PS4 Oyunları

Sadece PS4’te Oynanabilen Oyunlar

Sony’nin açıklamasına göre yalnızca PlayStation 4’te oynanabilen oyunlar arasında Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One, Just Deal With It, Robinson: The Journey, We Sing ve Hitman GO: Definitive Edition yer alıyor.

Exit mobile version