PS3 Oyunları PS5 Mağazasında Görünmeye Başladı

PS5 mağazası artık PS3 oyunlarını ve fiyatlarını göstermeye başladı. Bu durum, bazı oyunlar için geriye dönük uyumluluğun yaklaştığının bir işareti olabilir.

Sony’nin konsol için daha fazla geriye dönük uyumluluk desteği sunabileceği önerisi ortaya çıkmıştı.  Bunun ardından PS3 oyunları PlayStation 5’in mağazasında görünmeye başladı.

PS5 mağazasında bir PS3 oyunu görüntülerken, liste oyuncuyu oyunun PlayStation Now sürümüne yönlendirmelidir. Ancak Dead Or Alive 5, 7,99 £ fiyat gösteriyor.

Sosyal medyadaki diğer kullanıcılar, PS3’ün Bejeweled ve Prince of Persia The Forgotten Sands ve The Two Thrones için her biri kendi satın alma fiyatlarına sahip benzer listeler gördüğünü bildirdi.

Yayınlandığı sırada, kullanıcılar PS5 mağazasından bir PS3 oyunu satın alamadı. Listeler hatalı olma ihtimali var. Ancak ilginç bir şekilde, PS3’teki Dead Or Alive 5, Avrupa’da PlayStation Now’da mevcut değil.

Bu, doğal olarak birçok kişinin Sony’nin nihayet eski oyunlar için bir çözüm geliştirdiğini düşündü.  Ayrıca yakında PS5’in geriye dönük uyumluluk desteğini genişletebileceğini düşünmesine neden oldu.

Ayrıca, PlayStation tarafından bir Xbox Game Pass rakip hizmetinin hazırlandığını iddia eden Aralık ayındaki bir Bloomberg raporunun ardından geldi.

Yayın tarafından görülen belgelere göre, yeni hizmetin kod adı ‘Spartacus’ ve mevcut PlayStation Plus ve PlayStation Now hizmetlerini birleştirecek. Ayrıca ikincisinin markasını aşamalı olarak kaldıracak. Bu baharda PS4 ve PS5 için piyasaya çıkması ihtimali var. Ayrıca üç ödeme katmanında düzenleme olacak.

İlk katmanın, çevrimiçi oyun ve ücretsiz aylık oyunlar gibi mevcut PlayStation Plus avantajlarını içereceği bildiriliyor. İkincisi, Microsoft’un Game Pass hizmetine benzer geniş bir oyun kataloğu sunacaktır. Üçüncü katman, genişletilmiş demolar, oyun akışı ve klasik PS1, PS2, PS3 ve PSP oyunlarından oluşan bir kitaplık ekleyecektir.

Sony, birçok kez Game Pass sürüm modelinin PlayStation için çalışmayacağını söyledi. Bununla rakibine benzer bir birinci gün abonelik sürüm modelini benimseme olasılığı konusunda şüphe uyandırdı.

Exit mobile version