Programsız ZIP ve RAR Dosyası Açma Nasıl Yapılır?

Online ZIP ve RAR dosyası açma araçları mı arıyorsunuz? Arayışınıza son verecek çözüm odaklı web sitelerini bir arada topladık.

WinRAR ve benzeri araçları kullanmadan ZIP ve RAR dosyası açma ücretsiz olarak nasıl yapılır? Bu sorudan yola çıkarak ZIP ve RAR formatındaki dosyaları açmanızı sağlayacak web sitelerini bir listede topladık.

Aşağıda yer alan online ZIP ve RAR formatındaki dosyaların içindekileri çıkarma araçlarını kullanarak siz de WinRAR veya 7ZIP gibi programlar kullanmadan dosyanın içindekileri kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Bu hizmetler özellikle yazılım indirmenizin mümkün olmadığı bilgisayarlarda son derece kullanışlıdır.

Online ZIP ve RAR Dosyası Açma Araçları

Program indirmeden ZIP ve RAR dosyalarını çıkarma yolları arıyorsanız yukarıdaki araçlar size bu konuda yardımcı olabilir. Bu araçlar hakkında detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Online ZIP ve RAR Dosyası Açma Araçları

1. Extract Me

Extract Me, pek çok dosya formatı ile uyumlu olarak çalışan en iyi dosya çıkarma araçlarından biridir. Bu aracın öne çıkan bir özelliği de dosyaları doğrudan Google Drive gibi bulut depolama hizmetlerinde depolayabilmenizdir. Bunu yapmak için hesabınızı bağlanmanız gerekir.

Araç, bağlantı üzerinden dosya ekleme seçeneği de sunuyor. Yüklediğiniz dosyayı çıkardıktan sonra içindekileri tek tek indirebilir ya da ZIP olarak indirme yoluna başvurabilirsiniz. İkinci seçeneğe başvurursanız dosyanın içindekiler bir arada ve düzenli bir şekilde bilgisayarınıza iner.

Hizmetin gizlilik politikasında dosya yüklendiği andan itibaren 12 saat içinde silindiği belirtiliyor.

2. ezyZip

EzyZip; ZIP, RAR, Zipx, 7z, tar, tar.gz, jar ve daha birçok dosya formatını destekleyen bir dosya çıkarma aracıdır. Hizmeti kullanmak için ilk olarak “Uncompress” sekmesine tıklayın ve hangi formattaki dosyayı çıkarmak istediğinizi seçin.

“Select rar file to open” seçeneğine basıp dosyayı seçin ya da dosyayı doğrudan masaüstünden sürükleyip bırakın. Dosyanın içindekiler, dosyanın boyutuna bağlı olarak belirli bir süre içinde gösterilecektir.

“Preview” butonuna tıklayarak içindekileri ön izleyebilir veya “Save” butonunu kullanarak içindekileri tek tek indirebilirsiniz.

Hizmet her ne kadar kullanışlı olsa da yüklenen dosyaların ne zaman silindiği ile ilgili bir bilgi sağlamıyor.

3. Unzip-Online

ZIP, 7Z, RAR gibi birçok formatı destekleyen bu araç diğer araçlara göre daha sınırlayıcıdır. Unzip-Online’da maksimum 200 MB dosya yükleyebilirsiniz. Unzip-Online, yüklenen tüm dosyaların 24 saat sonra silindiğini ve bu dosyaların sadece dosyayı yükleyen kullanıcı tarafından görüntülenebileceğini belirtiyor.

Uyarı: Bu araçların güvenilir olduğunu doğrulamadığımızı belirtmek isteriz. Dosyalar sunucuya yüklendikten sonraki aşama üzerinde kontrol sahibi olunmadığından bu tür hizmetleri sadece içinde önemli bilgilerinizin olmadığı dosyaları açmak için kullanmanızı öneririz.

ISO dosyası açmanın yollarını arıyorsanız daha önce bununla ilgili bir yazı da hazırlamıştık. Dilerseniz ona da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version