Profesyoneller için 27 İnç ve Üzeri Çerçevesiz Monitörler

Profesyonel Monitörler

Bir fotoğrafçı, grafik tasarımcı veya bir mimarın mesleki başarısında bilgi birikimi dışında kullandığı teknolojik ekipmanların doğru seçimi önemli rol oynar. Mesela iyi bir fotoğrafçı olmak için teknik bilgi, mükemmel fotoğrafçılık yetenekleri, benzersiz bir “fotoğrafçı gözü” dışında mutlaka iyi bir kamera, uygun lensler, ışık, tripod, kuvvetli bir bilgisayar gibi donanımlara sahip olmak gerekir. Ve tabi ki, çektiğiniz fotoğrafları bilgisayara attıktan sonra gerçeğe en yakın renklerle görüp işlemenize imkan tanıyacak profesyonel bir monitöre.

Editörün Seçimi Profesyonel Monitörler

Renk işleme, çözünürlük, renk yönetimi gibi parametreler profesyonel bir monitörün temel faktörleri olsa da, bu özellikler kullanıcı dostu tasarımlar ve fonksiyonlar ile desteklendiğinde sizin için en uygun, en verimli monitör ortaya çıkar. Mesela bazı profesyonel monitörler iki-gamlı veya siyah-beyaz modları desteklerken, bazı modellerde devrim niteliğindeki monitör kontrolleri bulunur; bazıları ise, monitörün ışık parlamasından etkilenmesini önlemek için “başlık” gibi işe yarar aksesuarlarla birlikte gelir.

27 İnç ve üzeri profesyonel monitörler

Bir monitörün kalitesi sadece fiyatı, görünümü veya monitörün ne kadar doygun görüntüleyebileceği ile ilgili değildir. Mükemmel kaliteye sahip bir monitör seçmek için, özellikleri, materyali ve teknolojisi ile ilgili araştırma yapılmalıdır. Bir teknoloji dahisi değilseniz endişelenmeyin. Technotoday editörleri sizler için piyasada satılan en iyi monitor modellerini bir araya getirdi.

Male executive working over laptop and graphic tablet at his desk in office

ViewSonic VP85 Serisi

ViewSonic ColorPro renk yönetim monitörleri arasında bulunan VP85 serisi, Fogra tarafından A Sınıfı FograCert Softproof Monitör olarak onaylanmış, üzerinde çalıştığınız her ne olursa olsun, son çıktının doğru ve tutarlı olacağından emin olabilmeniz için sertifikalandırılmış profesyonel bir monitördür.

Adobe RGB renk uzayının %100’ünü ve DCI-P3’ün %96’sını kapsayan ViewSonic VP85 serisi hem QHD hem de 4K Ultra HD olarak farklı çözünürlükler seçenekleri ile film yapımcılarının, video editörlerinin, animasyon üreticilerinin, baskı bölümlerinin, illüstratörlerin, fotoğrafçıların ve web tasarım profesyonellerinin yüksek renk standartlarını karşılayacak şekilde geliştirilmiştir.

ViewSonic ColorPro serisinin en büyük artılarından olan kesin ve yüksek renk doğruluğu sağlamak için, her bir VP serisi monitör fabrikada kalibre edilerek üstün renk doğruluğu için şaşırtıcı bir Delta E <2 değeri sunar ve uzun süre yüksek renk doğruluğunu sağlamak için X-rite kalibrasyon probu ile kalibre edilebilir şekilde gelmektedir. Eğer ki siz de renk akıcılığına önem veriyorsanız ViewSonic VP85 serisine göz atmanızı öneririz.

ASUS ProArt PA27UCX

ASUS ProArt PA27UCX

ASUS’un profesyoneller için tasarlanan çarpıcı modelleri ile öne çıkan ProArt serisi, segmentin en iddialı seçeneklerinden birini sunuyor. Teknoloji şirketinin en yeni 4K HDR monitörleri arasındaki ProArt PA27UCX, 27 inç ekranı ve Eksen Dışı Kontrast Optimizasyonu teknolojisiyle öne çıkıyor. Kısa adı OCO olan bu teknoloji, ortak çalışma senaryolarının en önemli gerekliliklerinden biri olarak renk doğruluğunu geniş açıda izleme sırasında da koruyor.

PA24UCX’ün 576 noktalı bölgesel karartma destekli paneli 1000 cd/m2 parlaklık sunabiliyor. Mini LED arka aydınlatma, profesyonel düzeyde renk performansı, DCI-P3, Rec. 709, Rec. 2020, sRGB ve Adobe RGB renk alanlarını destekleyen quantum-dot teknolojisi, Dolby Vision, HDR10 ve Hybrid Log Gamma (HLG) gibi birden çok HDR biçimi ile uyumluluk dikkat çeken diğer özellikleri arasında yer alıyor.

BenQ BL2780 27”

BenQ BL2780 27”

Parlak siyah iştah açan rengi ve ultra ince tasarımı ile ideal profesyonel monitörlerden biri. Tasarımıyla baş döndüren BenQ’nun bu monitöründe teknoloji de çarpıcı. Profesyonellerle iş birliği gerçekleştirilerek geliştirilmiş olan model, en zorlu görevlere hazır.

Full HD çözünürlüklü 27 inç ekranlı ve çerçevesiz model; animasyon, görsel efektler, grafikler ve fotoğraflar gibi görsel olarak yoğun çalışmalar için optimize edilmiş ince detayların ve ince dokuların derinliğinin olağanüstü netliğini sunuyor. En son profesyonel renk standardını karşılayan monitörde yüksek çözünürlüklü işlerde kesin çözüm, çerçeve hızı, renk gamı, gama ve beyaz nokta performansı öne çıkıyor.

Philips 349P7FUBEB-00

Philips 349P7FUBEB-00

Bu başarılı tasarıma sahip monitörde 34 inç ekranda 3440 x 1440 piksel çözünürlük, 100 Hz yenileme hızı, 3000:1 kontrast oranı ve 4ms tepki süresi dikkat çekiyor. Oldukça zengin bir görünüm vadeden Philips’in inovatif modelinde yüksek ses kalitesi de öne çıkanlar arasında. Stüdyo kalitesinde ses performansı sayesinde kreatif ortamlarda etkin sonuçlar sunabilir.

Ofis ortamları için geliştirilen Philips 349P7FUBEB-00, 21:9 ultra geniş ekranıyla farklı. Çok daha geniş bir görüş açısı sunabiliyor. Bu sayede aynı anda birden fazla iş akışını kontrol LowBlue altında tutmayı kolaylaştırıyor. Kavisli tasarımıyla kendini belli eden profesyonel monitörün LowBlue Modu, özel olarak değinilmeyi hak ediyor. Sağlığınız için tasarlanan Philips LowBlue Modu ayarı, zararlı, kısa dalgalı mavi ışığı azaltan akıllı bir yazılım teknolojisi kullanıyor. Böylelikle göz sağlığınızı da düşünüyor.

ViewSonic VG55 Serisi

ViewSonic VG55 Serisi

ViewSonic yüksek renk doğruluğu sunan VG55 serisi monitörler, modern ofis ortamınıza veya günümüzde ev-ofis çalışanlarının ihtiyaçlarına uyacak şekilde tasarlanmış 24″ / 27″ Full HD ve 27″ QHD çözünürlüğe sahip IPS panele sahip monitörlerdir. Son zamanlarda Type-C bağlantısının dizüstü ve akıllı cihazlardaki popülerliği nedeniyle VG55 serisi USB Type-C uyumluğu ile sizi kablo karmaşasından kurtararak tek bir kablo ile kolayca şarj edebilmenizi ve içeriğinizi görüntüleyip ses çıkışını da almanızı sağlar.

VG55 serisi paneli, SuperClear IPS paneldir ve %100 sRGB renk kapsama oranı ile özellikle web tabanlı çalışan profesyoneller için detaylı bir renk akıcılığı sunar. Üç kenar çerçevesiz kenar tasarımı ve çalışırken kendi konforunuzu en üst seviyede ayarlayabilmenizi sağlamak için üstün ergonomik tasarımı ile siz ayaktayken ya da grup müzakereleri yaparken monitörü kullanmanızı sağlayan eksen, kendi etrafında dönme, yükseklik ile etkileyici bir 40 derecelik eğim içeren, geniş ayarlama seçeneklerini sunar.

ASUS ProArt PA32UCX-P

ASUS ProArt PA32UCX-P

ASUS’un profesyonel içerik üreticilere yönelik yeni 4K HDR monitörü, geniş açıdan izlendiğinde renk doğruluğunu koruyan ve ekranları ortak çalışma için ideal hale getiren çığır açıcı Eksen Dışı Kontrast Optimizasyonu (OCO) teknolojisiyle dikkat çekiyor. 32 inç ekrana sahip modelde mini LED arka aydınlatmanın yanı sıra Dolby Vision, HDR10 ve Hybrid Log Gamma (HLG) gibi birden çok HDR biçimini destekleniyor.

PA32UCX-P, 1152 noktadan bölgesel karartma destekli paneliyle 1200 cd/m2 maksimum parlaklığa ulaşıyor. Profesyonel düzeyde renk performansı sunmak için tasarlanan monitör, önceden kalibre edilerek sRGB ve Adobe RGB renk alanlarında Delta-E < 1 renk doğruluğuna ulaşıyor. Ayrıca DCI-P3, Rec. 709, Rec. 2020, sRGB ve Adobe RGB renk alanlarını destekleyen quantum-dot teknolojisine sahip olmasıyla göze çarpıyor. Önde gelen kalibrasyon cihazları ve yazılımlarıyla uyumlu olduğunu da belirtelim.

LG IPS Monitor 29EB73

LG IPS Monitor 29EB73

LG markasını son yıllarda daha sık duymaya başladık. Şirketin özellikle mobil cihaz pazarındaki gelişimi dikkate değer ve geleneksel ürünlerinden monitörlerin de bu noktada daha iddialı gelişmelerle karşımıza çıkabildiğini görüyoruz. Bu bir ivmenin etkisi mi yoksa LG’nin genel anlamdaki teknoloji yatırımlarının sonucu mu bilinmez ama profesyonel kullanıcılar için çok iyi ürünler sundukları bir gerçek. İşte bunlardan biri de LG IPS Monitor 29EB73 adıyla sahnede.

29 inçlik bu monitör bir hayli şık bir tasarıma sahip. Monitör ayakları gayet güzel görünüyor. 1560 x 1080 piksellik görüntü sunumunun yanı sıra multitasking desteğiyle öne çıkıyor. 178 derecelik görüş açısı, 5 ms tepki süresi, 300cd/m2 parlaklık, 21:9 en/boy oranı da diğer özellikleri arasında.

Exit mobile version