Priv Hesap Ne Demek?

Priv hesap ne demek, Priv hesap nasıl açılır gibi sorularınız mı var? Bu yazı başlamak için iyi bir rehber olacaktır.

Priv Hesap Ne Demek?

Priv hesap ne demek sorusunun cevabını özellikle Instagram gibi sosyal medya platformlarını kullanıyorsanız “priv hesap” ibaresini görmenizin üzerine araştırmaya başlamış olabilirsiniz. Bu tür hesaplara Instagram’da çok sık bir şekilde rastlamak mümkündür.

Bu kelimenin açılımı, asıl anlamından farklı olarak daha farklı bir anlam kazanmıştır. Bu nedenle sadece açılımını bilmeniz, bunun gibi hesapların ne amaçla kullanıldığını anlamanıza yardımcı olmayabilir.

Bu makalede priv hesabın ne olduğu ve nasıl açılacağı da dahil olmak üzere cevabını aradığınız tüm sorulara yanıt bulacaksınız.

Priv Hesap Ne Demek?

Priv hesap, özel hesap anlamına gelir. Priv, private kelimesinin kısaltmasıdır. Bu kelimenin Türkçe karşılığı özeldir. Instagram’da gizlilik ayarlarına girdiğiniz zaman paylaşımlarınızı kimlerin görebileceğini ayarlayabiliyorsunuz. Hesabınızı eğer gizli hesaba dönüştürürseniz paylaşımlarınızı da sadece sizi takip edenler görebiliyor. Bu da hesabınızın özel olmasını sağlıyor.

Tabii, private hesap bundan çok daha fazlasını içeriyor. Bu hesaplarda paylaşılanlar, sizin özel hayatınızdan kesitler içerebiliyor. Bir diğer deyişle bu hesaplarda yaptığınız paylaşımlarla sizi takip eden insanların mahremiyetinize girmesini sağlıyorsunuz.

Daha genel hesaplar, herkesin takipçiniz olabileceği hesaplardır. Bu hesaplardaki paylaşımlarınızın herkese ya da sadece takipçilerinize açık olmasının bir önemi yoktur çünkü bu hesaplarda yaptığınız paylaşımlar daha geneldir ve insanlara sizin hakkınızda çok fazla bilgi vermez.

Priv hesaplarınızı takip edenler sadece çok yakın arkadaşlarınız olduğu için genel paylaşımlar yerine daha özel paylaşımlar yaparsınız.

Priv Hesap Nasıl Açılır?

Priv hesap açmak, normal hesap açmaktan farksızdır. Instagram uygulamasına ya da web sitesine girip kaydolabilir ve varsayılan olarak herkese açık hesabınızı gizli hâle getirerek private hesabınızı yönetmeye başlayabilirsiniz.

Tabii ki burada dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Örneğin herkesin isteğini onaylamamalı, herkese de istek göndermemelisiniz çünkü burada yapacağınız paylaşımların sadece çok yakın arkadaşlarınız tarafından görüntülenmesini istiyor olabilirsiniz.

Bu hesap üzerinde yapacağınız paylaşımlar da tamamen size kalmış bir şeydir. İsterseniz komik kedi videosu bile paylaşabilirsiniz. Belki de sadece hoşunuza giden paylaşımları hikâyenizde paylaşacağınız bir hesabınızın olmasını istiyorsunuzdur? Bütün bunları kendi özel hesabınızda yapabilirsiniz. Bu konuda hiçbir sınırlama olmadığını bilmelisiniz.

Exit mobile version