PowerPoint Nedir, Ücretsiz Nasıl Kullanılır?

PowerPoint nedir, PowerPoint'i ücretsiz kullanma yolları neler? Bu yazıda PowerPoint'in ne olduğunu, ücretsiz nasıl kullanılacağını anlattık.

PowerPoint nedir, ne işe yarar, ücretsiz kullanma nasıl yapılır? İlk iki soru birbiri ile bağlantılı olarak cevaplanabilecek olsa da üçüncü soruda biraz çeşitli yöntemlere değineceğiz. Bu yöntemler, PowerPoint’i ücretsiz indirmek isteyenlerin ihtiyacına bir yanıt olacaktır.

Bu yöntemlere geçmeden önce gelin, PowerPoint’in ne olduğundan ve ne amaçla kullanıldığından bahsedelim.

PowerPoint Nedir, Ne İşe Yarar?

Microsoft PowerPoint, Microsoft tarafından geliştirilen oldukça üst düzey bir sunum hazırlama programıdır. Program, Microsoft’un ofis paketinin bir parçası olarak gelir. Ofis yazılım paketini satın alan kullanıcılar, PowerPoint’i MS Word, Excel ve ofis paketine dahil olan diğer yazılımlarla bir arada kullanabilir.

Programın temelinde bilgi aktarmada oldukça etkili olan slaytlar vardır. İş, eğitim ve daha pek çok alanda sunum yapmanız gerektiğinde PowerPoint sunduğu kolaylıklar ve olanaklar ile bir numaralı tercihiniz olmalıdır.

PowerPoint Avantajları Neler?

PowerPoint Nedir - 1

PowerPoint Ücretsiz Kullanma Yöntemleri

Microsoft PowerPoint gerçekten de sunum yazılımları söz konusu olduğunda en başta gelmektedir. Bu sebepten ötürü de kullanıcılar bir sunum dosyası hazırlaması gerektiğinde PowerPoint’e başvurmak istemektedir.

PowerPoint’i ücretsiz olarak kullanabileceğiniz birkaç yöntem vardır. Tamamı yasal olan bu yöntemler, şu şekilde sıralanabilir:

1. 30 Günlük Ücretsiz Deneme

Microsoft, kullanıcıların ofis yazılım paketi ile ilgili fikir sahibi olması açısından Microsoft 365’i 30 günlük ücretsiz deneme olanağı tanımaktadır. Bu deneme paketinin en iyi yanı ise bütün ofis yazılımlarını kullanabilmektir.

Bu yöntemi kullanacaklar şuna dikkat etmelidir: Microsoft, deneme süresi sona erdiğinde belirli bir ücret talep etmektedir. Üyeliğinizi etkinleştirmek için kredi kartı bilginiz gerektiği için gelecekte çekim yapılmaması açısından aboneliğinizi iptal etmeniz gerekir.

Microsoft 365 ücretsiz 30 günlük deneme sürümünü etkinleştirdiğinizde erişim hakkı kazanacağınız programlar şunlardır:

2. Öğrenciler İçin Ücretsiz Microsoft 365

Başka bir PowerPoint ücretsiz indirme yöntemi de öğrenciler için sunulan ücretsiz Microsoft 365 avantajından yararlanmaktır. Bu avantajdan yararlanmanız için eğitiminizi sürdürdüğünüz okulun size özel hesap oluşturması gerekir.

Okul tarafından oluşturulan özel hesap ile Microsoft 365’i öğretim hayatınızın sonuna kadar ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

3. PowerPoint Online Kullanma

PowerPoint’i ücretsiz kullanmanın başka bir yolu da PowerPoint Online kullanmaktan geçmektedir. Microsoft’un ofis yazılım paketinin web versiyonuna dahil olan Word, Excel, PowerPoint ve çok daha fazlasını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Peki, PowerPoint ücretsiz nasıl kullanılır? Sorunun cevabı şu adımlardadır:

PowerPoint nedir, ne işe yarar ve ücretsiz olarak nasıl kullanılır sorularını bu şekilde yanıtlandırdık. Yukarıdaki yöntemlerden herhangi birini kullanarak PowerPoint’i ücretsiz kullanabilirsiniz.

Bu programın dışında kullanacak sunum hazırlama programı arıyorsanız en iyi sunum hazırlama programları listesine göz atabilirsiniz.

Exit mobile version