Powerline adaptör hakkında her şey

Powerline adaptör nedir

Yaşam alanlarında kullanacağınız internet ağını elektrik pizinden taşımayı sağlayan Powerline adaptörler hakkındaki her bir detayı sizler için mercek altına aldık…

İnterneti veya ağınızı taşırken hızından ödün vermek istemiyorsanız destek alacağınız ilk yöntem ethernet kablosu edinmeniz olacaktır. Fakat bu yöntemin her zaman işe yarayacağını söyleyemeyiz. Ayrıca ev veya benzeri ortamlarda, görünen yerlerde kabloların bulunması da pek hoş görüntü oluşturmaz. Tam da bu durumlar için elektrik hattı üzerinden çalışan cihazlara Powerline adaptör denilir.

Powerline adaptör nasıl çalışır?

Elektrik prizine takılıp kullanılan Powerline adaptörlerde en az 1 adet ethernet bağlantısı yer alır. Tek başına kullanılamayan bu cihazlar için 2 veya daha fazla Powerline adaptöre ihtiyacınız var. Kullanım öncesinde özel bir kuruluma gerek olmaz. Direkt prize takıp çalıştırabilirsiniz. Prize takılı adaptöre taşımak istediğiniz ethernet bağlantısını takmalısınız. İkinci adaptörü de bağladıktan sonra bu Powerline adaptöre takacağınız bir ethernet kablosu ile ağınızı veya internetinizi taşıma işlemini başarmış oluyorsunuz. Adaptörü satın almadan önce hız gücüne bakmayı unutmayın. Piyasada 300 Mbps veya 500 Mbps gibi rakamlar göreceksiniz. Hız arttıkça fiyat da artacaktır.

Son olarak bu adaptörler aynı şebeke içindeki kapalı devrelerde kullanılır. Kısaca adaptörünüzü aynı bina içerisindeki başka bir evde, komşunuzda paylaşmanız mümkün olmayacaktır.

Exit mobile version