Pop-up Ne Demek, Ne İşe Yarar?

Pop-up ne demek? En iyi pop-up kameralı telefonlar nelerdir? Açılır pencere ve açılır kamera olmak üzere iki konuyu detaylarıyla ele aldık.

Pop-up Ne Demek

Pop-up ne demek sorusunu soranlar özellikle akıllı telefon kameralarında yaşanan gelişmelerle birlikte ikiye ayrıldı. Pop-up kelimesi ile bazıları internette aniden açılan pencereleri kastederken bazıları da açılır bir kamerası olan telefonları kastediyor.

Bu yazıda hem açılır pencere anlamında kullanılan pop-up ile ilgili detaylara hem de açılır akıllı telefon kamerası ile ilgili detaylara değineceğiz.

Pop-up Ne Demek, Zararlı mı?

Pop-up, internet sözlüğünde açılır pencere anlamına gelir. Aslına bakılacak olursa pop-up her zaman zararlı değildir. Kötü niyetli kişiler tarafından niyetlerine uygun bir şekilde kullanıldığı anlar olsa da büyük bir çoğunlukla tanıtım, sözleşme gösterimi ya da abonelik kaydı oluşturma amacı ile kullanılır.

Açılır pencereler genellikle ziyaretçinin izni olmadan yani ziyaretçinin onay verdiğini gösteren herhangi bir işlemde bulunulmadan, kendiliğinden açılan pencerelerdir. Bu açılan pencerelerde genellikle farklı bir web sitesi yer alır.

Web sitesi sahiplerinin, geliştiricilerinin bunu yapmasının ana nedeni reklamlardır. Google Chrome gibi tarayıcılar, buna önlem almak için bazı adımlar atmış olsa da kullanıcılar hâlâ istemediği hâlde farklı bir web sitesine yönlendirilebiliyor.

Pop-up reklamlar, geçmişte ziyaretçileri güvenilmez web sitelerine yönlendirdiği için ziyaretçiler açısından büyük sorunlar yaratma potansiyeline sahipti. Özellikle internet ile yeni tanışan kişiler, yönlendirildiği sitede kimlik avı kurbanı olabiliyordu. Tarayıcıların attığı adımlar sayesinde bu biraz daha az can sıkıcı hâle geldi.

Chrome’da Pop-up Engeli Kaldırma Nasıl Yapılır?

Chrome Pop-up İzin Verme Nasıl Yapılır?

Pop-up Kameralı Telefonlar Nelerdir?

Pop-up ne demek sorusuna verilebilecek bir başka yanıt da pop-up kameralı telefonlardır. Bu telefonlar, tahmin edilebileceği üzere kamerası açılıp kapatılabilen telefonlardır. Bazı iyi pop-up kameralı telefonlar şu şekildedir:

Exit mobile version